Les obres de peatonalització del carrer Major avancen a bon ritme

Les obres de peatonalització del carrer Major, que s’iniciaren en febrer, avancen a bon ritme. En concret, les obres es troben a la meitat del seu termini, amb la renovació de les xarxes de proveïment d’aigua potable i l’ampliació de la xarxa separativa d’aigües pluvials i clavegueram, així com la preparació dels conductes soterrats per a les telecomunicacions.  

En aquestes obres el consistori ha invertit al voltant de 232.438 euros, finançats a través del Pla d’Inversions de la Diputació de València. 

Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar:“Les obres han aplegat a la meitat del seu termini, amb una actuació que s’ha fet primer a un costat del carrer i ara s’inicien a l’altra meitat, per a que sempre es puga transitar per un dels costats, intentant estorbar el mínim possible als veïns i veïnes”.

Adaptat per a jugar a pilota valenciana

Cal destacar que tota la zona per als vianants estarà equipada amb nou mobiliari urbà, tal com s’ha portat a terme en altres àrees peatonalitzades del municipi. A més, aquest carrer, mantindrà l’estructura original del primer tram però amb un paviment adaptat per poder continuar jugant a pilota valenciana. 

El projecte de les obres s’ha realitzat amb un estudi previ de com poder peatonalitzar el carrer i que permetera continuar jugant cada estiu a l’inici de les Festes Patronals, mantenint viva aquesta tradició. Això suposa, que el paviment serà d’adoquí amb textura llisa sense bisell a diferència dels utilitzats en la resta de peatonalitzacions.

“No podem oblidar que, en aquestes obres, igual que les portades a terme amb anterioritat, suposen una important inversió per al poble, on destaquen la renovació d’antigues infraestructures com són les xarxes de proveïment d’aigua potable i el clavegueram, a més d’implantar la xarxa separativa de pluvials, fent un poble més sostenible i compromés amb el medi ambient”, destaca Peiró.