Miramar s’ompli de sabates roges en contra la violència de gènere

El Parc de la Natura de Miramar s’ha omplit aquest dilluns de sabates vermelles en record a les 55 víctimes de la violència de gènere, dones, nenes i nens assassinats enguany a Espanya per les seues parelles o pares.


La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Miramar, juntament amb l’organització de denúncia social FoTeatro, ha replicat la mostra d’art públic ‘Sabates Vermelles’ amb la qual l’artista Elina Chauvet fa anys que visibilitza per tot el món a les dones desaparegudes a causa de la violència de gènere.


L’Associació de Dones, Adomar, l’Associació de Jubilats i Pensionistes, així com, nenes i nens del municipi han participat activament en els diferents actes, així com van col·laborar en la donació de sabates usades i van pintar els centenars de parells de sabates vermelles que han format part de la performance.

FOTOS: TALLER DE PINTURA SABATES ROGES


L’acte ha començat amb la lectura, per part de la Regidora d’Igualtat, Natalia Vila, del manifest en repulsa de la violència de gènere en el qual ha recalcat “es necessita el compromís personal i polític de totes les institucions, de totes les persones, dones i homes, per a fer veure que sense la igualtat de gènere no és possible fer front a la violència de gènere”. “En aquest temps convuls i de crisi en el qual vivim, necessitem continuar promovent la igualtat, que no s’aconsegueix d’una altra forma que amb l’educació, dels més petits i en tots els àmbits de la societat: família, escola, mitjà de comunicació…”, destaca Vila.


‘Sabates Vermelles’ i part de l’exposició ‘VIU EN MI’ del fotògraf Juan José Todolí estaran repartits durant la resta del mes de novembre per diferents edificis emblemàtics del poble com el Centre Social El Vaig moldre, el Centre Esportiu, l’Ajuntament o el Consultori Auxiliar. A més, també es podrà gaudir d’una petita mostra durant la VIII Edició de la Fira de Sant Andreu que se celebrarà del 29 a l’1 de desembre en el centre històric de la localitat.

FOTOS: DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

——- TRADUCCIÓN

El Parc de la Natura de Miramar se ha llenado este lunes de zapatos rojos en recuerdo a las 55 víctimas de la violencia de género, mujeres, niñas y niños asesinados en lo que va de año en España por sus parejas o padres.

La Concejalía de Igualdad del Ayuntamiento de Miramar, junto con la organización de denuncia social FoTeatro, ha replicado la muestra de arte público ‘Zapatos Rojos’ con la que la artista Elina Chauvet lleva años visibilizando por todo el mundo a las mujeres desaparecidas a causa de la violencia de género.

La Asociación de Mujeres, Adomar, la Asociación de Jubilados y Pensionistas, así como, niñas y niños del municipio han participado activamente en los diferentes actos, así como colaboraron en la donación de zapatos usados y pintaron los centenares de pares de zapatos rojos que han formado parte de la performance.

El acto ha empezado con la lectura, por parte de la Concejala de Igualdad, Natalia Vila, del  manifiesto en repulsa de la violencia de género en el que ha recalcado “se necesita el compromiso personal y político de todas las instituciones, de todas las personas, mujeres y hombres, para hacer ver que sin la igualdad de género no es posible hacer frente a la violencia de género”. “En este tiempo convulso i de crisis en el que vivimos, necesitamos seguir promoviendo la igualdad, que no se consigue de otra forma que con la educación, de los más más pequeños y en todos los ámbitos de la sociedad: familia, escuela, medio de comunicación…”, destaca Vila.

‘Zapatos Rojos’ y parte de la exposición ‘VIU EN MI’ del fotógrafo Juan José Todolí estarán durante el resto del mes de noviembre distribuidos por diferentes edificios emblemáticos del pueblo como el Centro Social El Molí, el Centro Deportivo, el AyuntamientO o el Consultorio Auxiliar. Además, también se podrá disfrutar de una pequeña muestra durante la VIII Edición de la Fira de Sant Andreu que se celebrará del 29 al 1 de diciembre en el centre histórico de la localidad.