Miramar ja disposa de la tecnologia de fibra òptica per a particulars i empreses

Els veïns i les empreses de Miramar ja poden contractar el sistema de fibra òptica de Movistar per a les seues connexions d’internet en el nucli urbà i el polígon industrial. Aquesta prestació suposa una millora de la qualitat, la velocitat d’Internet i la transacció de dades en tot el municipi, amb la possibilitat d’incorporar una velocitat de fins a 600 Mbit, navegació fins a 30 vegades més ràpida que l’anterior. Així mateix, aquest servei elimina interferències i perfecciona la interconnexió de diferents equips. També permet l’ús de la televisió digital, la videoconferència, l’emmagatzematge en xarxa i suposa la millora de la recepció de continguts d’alta definició, cada vegada més demandats.

L’alcalde de Miramar, Asensio Llorca, destaca la importància de l’arribada d’aquest servei, ja que “la fibra òptica a més de millorar l’accés a Internet dels particulars, també és fonamental per a l’eix turístic i comercial de Miramar perquè admet que obtinguen les màximes prestacions en els seus serveis de connectivitat”. En aquest sentit, l’alta velocitat ha sigut una demanda de les indústries del polígon de Miramar que des de fa uns mesos han vist oberta la possibilitat de navegar sense límits, afavorint també la connexió internacional entre els sectors.

Està prevista l’arribada d’aquest servei també fins a la platja de Miramar, on l’empresa responsable ha preparat la instal·lació amb xarxa i alimentació però mancant la distribució. Aquesta segona fase d’actuació en el terme municipal de Miramar no està pressupostada per aquest 2018, encara que des de la companyia asseguren que la implementació als edificis dependrà de les demandes veïnals. D’aquesta forma, Miramar se suma a la llista de municipis de la Comunitat Valenciana que disposen de connexió a Internet d’alta velocitat.