Miramar celebra l’onzena edició de les Jornades Gastronòmiques

L’Associació de Dones de Miramar, amb la col·laboració i patrocini de l’Ajuntament del municipi, ha organitzat per a aquest diumenge, dia 28 de febrer, l’onzena edició de les Jornades Gastronòmiques. El plat protagonista d’este esdeveniment serà el polp farcit, una de les receptes més tradicionals i autòctones de la cuina miramarina. També es cuinarà un dels postres típics de Miramar com és la coca borratxa. Les Jornades Gastronòmiques compten amb la col·laboració de diverses empreses i comerços tant de Miramar com d’altres municipis.

L’objectiu de les Jornades Gastronòmiques, tal com indica la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Miramar, Maria Femenia. “és doble. D’una banda, volem donar a conèixer un plat exquisit elaborat a base de polp, arròs i verdures, entre altres ingredients, com és el polp farcit. Esta recepta, juntament amb la coca borratxa són plats típics de Miramar que hem aconseguit afegir a l’àmplia oferta turística del municipi, ja que la gastronomia és un element cada vegada més important per al turisme. D’altra banda, volem que les receptes del polp farcit i la coca borratxa no es perden i continuen de generació en generació. En este sentit, la gastronomia també és un patrimoni cultural dels pobles i volem que els més joves de Miramar coneguen i aprenguen a elaborar el polp farcit i la coca borratxa”. Ací pots escoltar l’entrevista a Maria Femenia sobre les Jornades Gastronòmiques, emesa este matí en Onda Cero Gandia.

Les Jornades Gastronòmiques es desenvoluparan en les instal·lacions del Palau Miramar. A les 14 hores tindrà lloc el dinar, durant el qual es degustaran ambdues receptes. Prèviament, les integrants de l’ADOMAR s’hauran dividit en grups per a elaborar este plat. Cadascun dels grups prepararà una olla de polp farcit. Després del menjar s’ha organitzat un ball.

Ací pots vore el vídeo resum de les Jornades Gastronòmiques de l’any passat. I recorda que en esta mateixa web tens la recepta tant del polp farcit com de la coca borratxa.