Miramar aprova un pressupost de 3 milions d’euros per a 2017

ObresTamaritsMiramar3L’Ajuntament de Miramar va aprovar en la sessió plenària celebrada el passat 27 de desembre el pressupost municipal per a 2017. Els comptes municipals per a enguany ascendeixen a un total de 3 milions d’euros. En primer lloc, cal destacar que l’Ajuntament de Miramar va a destinar més de 690.000 euros a diverses inversions en infraestructures i equipaments, “amb la finalitat, principalment, de seguir renovant espais públics i dotar a Miramar de millors serveis i instal·lacions”, exposa l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca.

D’aquesta manera, es destinaran 200.000 euros a la reurbanització de l’avinguda Constitució, un dels principals vials de la platja de Miramar i que discorre paral·lel al carrer Tamarits, les obres de reurbanització del qual ja estan en marxa. Així mateix, el pressupost contempla una partida de 133.000 euros per a la reurbanització de la plaça dels Quatre Vents i el seu passeig adjacent, una zona verda situada en la zona oest del municipi.

D’altra banda, l’Ajuntament de Miramar va a continuar enguany amb la contractació de veïns del municipi que actualment es troben sense ocupació, invertint per a això una quantitat similar a la d’anys anteriors i que, només en 2016, ha permès donar treball a un total de 123 aturats de Miramar, sempre seguint les directrius del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Safor (Pactsafor).

Respecte a les prestacions socials, destaquen els més de 58.000 euros que l’Ajuntament de Miramar invertirà en beques per als estudiants i en ajudes a la vacunació, així com les aportacions a l’Escoleta Municipal. Respecte a les beques “anem a seguir atorgant ajudes municipals als alumnes exclosos del programa Xarxa Llibres, això és, als d’Infantil, Batxillerat, FP de Grau Mitjà i Superior i els universitaris. En aquest sentit, cal recordar que els alumnes d’Infantil rebran una ajuda de 50 euros. Els de Batxillerat i FP de Grau Mitjà tindran una beca de fins a 100 euros, mentre que els alumnes de FP de Grau Superior rebran fins a 450 euros. Finalment, els estudiants universitaris seran beneficiaris d’una ajuda municipal de fins a 800 euros”, explica Asensio Llorca.

Respecte a les ajudes a la vacunació, el pressupost municipal contempla la subvenció del 50 per cent d’un total de quatre vacunes, no incloses en la Seguretat Social. En concret, es tracta de les vacunes contra la meningitis, el rotavirus, el virus del papil·loma humà i la meningitis B. Segons exposa Asensio Llorca, “el fet que la Seguretat Social no subvencione aquestes vacunes provoca que els pares i mares hagen de fer un desemborsament molt elevat, superior als 1.300 euros per xiquet o xiqueta, si desitgen administrar-los les vacunes recomanades per l’Associació Espanyola de Pediatria. Per això, des de l’Ajuntament de Miramar vam posar en marxa en 2011 el nostre Programa Municipal d’Ajudes a la Vacunació, que hem anat ampliant i modificant durant els últims anys. De fet, en 2011 subvencionàvem únicament la vacuna Prevenar i ara ja són un total de quatre les vacunes que financem al 50 per cent”. Des de l’any 2011 l’Ajuntament de Miramar ha subvencionat més de 300 dosi de les diferents vacunes.

L’alcalde de Miramar, Asensio Llorca, explica que els comptes municipals “en línies generals segueixen la mateixa línia dels últims anys, mantenint les quantitats que es destinen a inversions, benestar social i educació, esports, cultura, festes o turisme, entre unes altres. Actualment, i atès que l’atur segueix sent un greu problema per als ciutadans, anem a seguir contractant aturats, destinant per a això tant fons propis com a ajudes procedents d’altres administracions”.