L’Ajuntament presenta el llibre “Miramar, l’espai viscut”, sobre la història i cultura popular del nostre municipi

L’Auditori Municipal de Miramar va acollir divendres passat, dia 27 de febrer, la presentació del llibre Miramar l’espai viscut, escrit pel doctor en Filologia i catedràtic d’ensenyament secundari Gabriel Garcia Frasquet i editat per l’Ajuntament. Miramar l’espai viscut és el tercer llibre que tracta sobre la història del municipi, després de la publicació en 2003 del llibre Historia de Miramar, escrit per Santiago La Parra, així com l’edició en 2007 de Miramar, història pròxima, l’autor de la qual és Jesús Alonso.

En la presentació van intervenir els autors d’aquests tres llibres, a més de l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca. El primer edil va destacar el gran esforç, tant econòmic com d’investigació que ha dut a terme l’Ajuntament de Miramar per a editar aquestos tres llibres d’història local, que sumen més d’1.100 pàgines. “De fet, fa 20 anys no existia cap publicació que parlara sobre la història de Miramar”, va explicar Llorca. Més de 250 persones de totes les edats quasi van omplir per complet l’Auditori Municipal per a assistir a la presentació de Miramar l’espai viscut, un llibre que se centra en l’estudi de la cultura popular de Miramar, analitzant aspectes com la toponímia, la parla, els jocs i diversions, els carrers, la mar, l’agricultura o els costums i creences, entre altres. En definitiva, al llarg de més de 400 pàgines, Miramar l’espai viscut parla de tot allò que conforma un importantíssim patrimoni cultural per al municipi.

La presentació també va comptar amb l’actuació dels alumnes de l’escola de teatre del municipi, que van dramatitzar un fragment del llibre i van interpretar una part del sainet valencià Per la fam d’heretar. En acabar la presentació, Gabriel Garcia Frasquet va dedicar el llibre a totes aquelles persones que ho van adquirir durant l’acte de presentació. Cal destacar el bon acolliment que va tenir el llibre entre els veïns i veïnes de Miramar, que es van bolcar amb aquest esdeveniment. La presentació va finalitzar amb un vi d’honor en el Centre Social l’Era.