La directora de cinema Ruth Caudeli realitza un taller de curts per a totes les edats a Miramar

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Miramar organitza un taller de curts per a totes les edats centrat contra la violència de gènere i coordinat per la directora de cinema Ruth Caudeli, que recentment ha treballat al rodatge de la seria d’À Punt “l’Alqueria Blanca”.

A més, aquesta activitat permetrà conéixer totes les parts del muntatge d’un curt: escriure una història en format guio, realitzar-la, dirigir-la, gravar-la i després editar-la. En aquest taller s’abordarà des de molt prop la part audiovisual i també la posterior edició.

El taller, realitzat en vàries setmanes, està enfocat a muntar des de zero un curtmetratge centrat en la temàtica de la violència de gènere, l’objectiu principal d’aquesta activitat organitzada al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

En concret, aquest taller es durà a terme el 23, 24 i 25 d’octubre de 17 h a 20 h i el 6, 7 i 8 de novembre de 18 h a 20 h. I la projecció final serà el 2 de desembre a les 19:30 h en l’Auditori Municipal.

Pili Mengual, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Miramar: “És un taller que busca conscienciar sobre la importància de tractar temes com la violència de gènere a través de l’art per a visibilitzar-los com una gran xacra que afecta a tota la població, independentment de l’edat, l’estabilitat econòmica o el país. A més, ho fem a través d’una gran professional com és Ruth Caudeli, una dona del nostre poble de la que ens sentim molt orgulloses”.

Recorregut de la Directora

Ruth Caudeli és directora, guionista i productora de cinema nascuda a Miramar. Ha escrit i dirigit 4 llargmetratges estrenats internacionalment a festivals com Màlaga, Tribeca a Nova York i al Festival de Guadalajara. Recentment, Caudeli ha dirigit la sèrie “l’Alqueria Blanca” i també la serie “Pálpito” per a la plataforma Netflix. Caudeli va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Politècnica de València (UPV); màster en direcció cinematogràfica a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya i màster en ficció televisiva en la Pompeu Fabra. A mitjan dècada de 2010, la cineasta es va mudar a Colòmbia per a continuar la seva carrera. Allí va dirigir la seua òpera prima, el llargmetratge “¿Cómo te llamas?” en 2018. La pel·lícula va ser produïda per Ovella Blava Films, companyia fundada per Caudeli al costat de l’actriu colombiana Silvia Varón, qui ha protagonitzat gran part de les seues produccions cinematogràfiques. El seu segon llargmetratge, “Segona estrella a la derecha”, va formar part de la selecció oficial del Festival de Cinema LGBTI de Boston i va ser candidata al Premi Sebastiane en el Festival de Cinema de Sant Sebastià (País Basc), els dos en 2019.

En 2020 va continuar el seu recorregut per festivals, fent part del Festival Internacional de Cinema de Palm Springs. En ‘Leading Ladies’ (2021), va aconseguir l’esment especial del jurat en Zonazine Màlaga a tot el repartiment i aquest 2022 ha estrenat “Petit mal” en el festival de cinema de Tribeca a Nova York. Les seues produccions es destaquen per a contar històries que posen a dones ”queer” reals en el centre de les seues narratives.