Comença la peatonalització del segon tram del Carrer Major

L’Ajuntament de Miramar continua amb la progressiva peatonalització dels principals carrers i places del centre històric del municipi. En aquest cas, amb la continuació de la peatonalització del carrer Major.

En aquesta actuació que suposa, entre altres, la renovació de les xarxes de proveïment d’aigua potable i l’ampliació de la xarxa separativa d’aigües pluvials i clavegueram, el consistori invertirà al voltant de 232. 438 euros, finançats a través del Pla d’Inversions de la Diputació de València.

Així mateix, tota la zona per als vianants estarà equipada amb nou mobiliari urbà, tal com s’ha portat a terme en altres àrees peatonalitzades del municipi i es dotarà de conductes soterrats per a la instal·lació de les telecomunicacions.

Per una altra banda, aquest carrer a diferència de la resta de zones peatonalitzades, mantindrà l’estructura original del primer tram però amb un paviment adaptat “per poder continuar jugant a pilota valenciana. El projecte de les obres s’ha realitzat amb un estudi previ de com poder peatonalitzar el carrer i que permetera continuar jugant cada estiu”, destaca Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar. Això suposa, que el paviment serà d’adoquí amb textura llisa sense bisell a diferència dels utilitzats en la resta de peatonalitzacions.

“Amb la peatonalització del carrer major hem guanyat espai per als veïns i veïnes del poble, donant més valor al centre històric. Ara volem que tot el carrer des de l’entrada del poble tinga aquesta singularitat, donant-li importància al vianant sobre els vehicles”, reconeix l’alcaldessa.

“No podem oblidar que, en aquestes obres, igual que les portades a terme amb anterioritat, suposen una important inversió per al poble, on destaquen la renovació d’antigues infraestructures com són les xarxes de proveïment d’aigua potable i el clavegueram, a més d’implantar la xarxa separativa de pluvials, fent un poble més sostenible i compromés amb el medi ambient”, destaca Peiró.