Els ajuntaments de Miramar i Bellreguard reben 117.380 € de la Diputació de València per a connectar el carril bici entre els municipis

L’Ajuntament de Miramar, en conjunt amb l’Ajuntament de Bellreguard, ha rebut la subvenció de vies ciclopedestres del Pla Reacciona 2023 de la Diputació de Valencià per a connectar el carril bici entre els municipis. En total els dos municipis obtindran 117.380 €, per a la redacció del projecte (5.999,99 €) i la seua execució (113.820,55 €).

El desenvolupament de la futura via ciclopedestre permetrà, principalment, la connexió entre els municipis de Bellreguard i Miramar. Però a més, suposarà la conclusió d’un carril bici continu que enllaça i vertebra els municipis del litoral incloent a Miramar (connexió Gandia, Bellreguard, Miramar, Daimús, Palmera, Alqueria de la Comtessa i Oliva).

En concret, la inversió suposa la construcció de 330 metres de longitud de carril bici, de doble direcció amb el tràfic restringit als propietaris de finques rústiques, que discorre 127 metres en el terme de Miramar, i 203 metres en el municipi de Bellreguard.

Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar: “Aquesta nova inversió ens permet acabar un carril bici inconnex i connectar el carril bici de Miramar amb la resta dels pobles des d’Oliva a Palmera, Daimús o Gandia. Aquesta connexió, a més, té nombrosos beneficis, des de la millora de la salut i la reducció de l’impacte ambiental fins a promoure la cohesió social entre els dos municipis i el desenvolupament econòmic local”, destaca.

Cal destacar que el passat 5 d’abril l’alcaldessa de Miramar, Pilar Peiró, i l’alcaldessa de Bellreguard, Cristina Mateu es reuniren amb la Diputada de Carreteres, Reme Mazzolari, per exposar-li la situació dels municipis i fer-li aplegar personalment la necessitat de la connexió de les dues localitats a través del carril bici que, a més, suposaria finalitzar l’obra de la carretera CV-673 realitzada l’any 2023 també per la Diputació de València. Així mateix, la Diputada va poder conèixer de primera mà la memòria del projecte, que també permet enllaçar els municipis del litoral de la comarca de la Safor.