L’Ajuntament de Miramar i Global Omnium inverteixen 812.000 € en la digitalització i control de la qualitat de l’aigua al nostre poble

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha adjudicat a l’Ajuntament de Miramar i Grup Global Omnium el projecte DigitAMED, amb una inversió de 812.000 € en la digitalització i control de la qualitat de l’aigua al nostre poble i que s’ha presentat juntament amb altres ciutats costaneres de l’arc mediterrani als PERTE ( (Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica) per a la Digitalització de l’Aigua. L’import total de l’ajuda obtinguda és d’uns 7,9 milions d’euros que s’executaran en els set municipis que participen en aquesta iniciativa. 

En concret, la inversió realitzada a Miramar serà de 811.554,83€ finançats amb 689.821,6€ pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i la resta, 121.733,23€, a través de fons municipals.

Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar: “El projecte DigitAMED suposa invertir quasi un milió d’euros en el nostre poble que ens permetrà, entre altres, digitalitzar les infraestructures de captació de l’aigua, permetent-nos monitoritzar la qualitat de l’aigua, sabent la quantitat de clor que conté i la seua turbidesa. Un fet necessari per a complir amb el Real Decret 3/2023“.

“Aquesta inversió ens permetrá detectar les fugues en temps real amb la instal·lació de 8 nous dispositius de control de la pressió. A més, la gran inversió es realitzarà al clavegueram. Tindrem monitoritzat el sistema de drenatge urbà  i sanejament, per previndre embassaments a les canodades, tenint un major control sobre la necessitat de la neteja o d’ampliació de la capacitat. A més, el control de la qualitat de l’aigua residual permet coneixer el ph de l’aigua residual per detectar virus”, explica Peiró. 

“A més, amb aquesta actuació finalitzarem la instal·lació dels comptadors digitals a la platja, en total  1.800 noves unitats que se sumaran a les 300 ja renovades”, destaca l’alcaldessa. 

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Miramar i Global Omnium pretenen fer front als reptes que suposen aquests fets mitjançant el coneixement més gran dels sistemes que proporcionarà la digitalització d’aquests.

Miramar, igual que la resta de Municipis que participen en el projecte, tenen una població estacional considerable que arriba a quadruplicar-se en els mesos de juliol i agost i que, a causa de la seua situació geogràfica, estan interconnectats entre si i són extremadament vulnerables als efectes climàtics adversos derivats del canvi climàtic, com ara les inundacions urbanes provocades per les tempestes o riscos de desproveïment derivats de la sequera. L’import total de l’ajuda obtinguda és de 7,9 milions d’euros que s’executaran en els set municipis que participen en aquesta iniciativa: Gandia, Sagunt, Calp, Altea, la Pobla de Farnals, Altafulla i Miramar.