Sender Blau

LogoSAEn l’estiu de 2014, la Fundacio Europea d’Educació Ambiental ha inclòs la platja de Miramar en la Xarxa de Senders Blaus, després de la creació per part de l’Ajuntament del Sender de la Séquia Mare, una ruta circular d’uns 3.000 metres de longitud que partix de l’Oficina de Turisme de la platja i que permet als visitants observar tant el paisatge típic de l’horta com la fauna i flora d’una zona humida.

El traçat del sender transcorre entre zones verdes, carrers i camins rurals ja existents. Aquesta connexió persegueix la posada en valor dels recursos que ofereixen aquestos elements. Conèixer el paisatge i la seua relació amb les espècies animals presents, la recuperació dels camins rurals com a element turístic i educatiu. Segons l’època de l’any i el moment del dia en què es realitze la ruta del sender es poden observar diferents espècies d’aus típiques d’aquestes zones així com veure diferents estats de la vegetació present. El sender també transcorre junt als Horts Col·lectius de Miramar.

Galardón Sendero Azul en 2020 para el Camí Sèquia Mare de Miramar.

Per altra banda el sender està completament adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Durant el seu recorregut el visitant trobarà zones d’ombra on poder descansar. Es recomana evitar les hores més intenses de sol i prendre mesures protectores tals com la crema solar i l’ús de barret.

El sender està senyalitzat i compta també amb varis panells informatius. Tota la informació del sender i novetats estan disponibles des de qualsevol dispositiu mòbil accedint mitjançant els codis QR. Ací pots consultar el plànol del nostre Sender Blau:

 
Además d’aquest sender, en la web de qualitat turística de Miramar, pots consultar altres quatre rutes turístiques que recorren diversos espais de Miramar