La platja

Descobrir la platja de Miramar és descobrir una nova manera de disfrutar de les seues vacances o temps lliure. Podrem aprofitar qualsevol dia de l’any per a banyar-nos i prendre el sol en la nostra espectacular platja de fina arena daurada, que cobrix els 1,2 Km de longitud  de la nostra costa.

L’esplèndida qualitat de les nostres aigües i arena s’ha vist reflectida en la concessió de la Bandera Blava. Miramar obté per primera vegada la Bandera Blava l’any 2002 i la manté durant tots els anys excepte en 2009 i 2016. Així mateix, l’any 2004 la FEE (Fundació Europea d’Educació Ambiental) també va atorgar a la platja de Miramar la distinció temàtica en Eliminació de Barreres Arquitectòniques. Miramar va ser una de les tres primeres platges de tota Espanya distingides per la ruptura de barreres arquitectòniques. En 2005, la FEE també va atorgar a la platja de Miramar la distinció temàtica en Educació Ambiental.

Seguint amb la millora en la qualitat dels serveis oferits en la platja, en 2005 es va obtindre la Q de Qualitat Turística per part de l’ICTE ( Institut per a la Qualitat Turística Espanyola ) sent la quarta platja a obtindre este reconeixement en la província de València. La platja de Miramar també disposa del distintiu Qualitur des de 2005, atorgat per la Conselleria de Turisme i que premia a aquelles platges que han implantat un sistema de gestió respectuós amb el medi ambient i l’entorn natural

La temporada estival de 2006 i 2020 la platja de Miramar incrementa els guardons obtinguts amb la distinció temàtica en Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis, també atorgada per la FEE. Així mateix, la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana també va concedir a la nostra platja el distintiu Qualitur, que premia a aquells municipis que han implantat en les seues platges un sistema de gestió basat en la qualitat de serveis i gestió medioambiental de l’entorn

Recórrer el Passeig Marítim, situat en primera línia de platja, suposa poder contemplar, a l’est, una magnífica panoràmica de la Mar Mediterrània. Al sud de la costa, divisarem el Montgó, i al nord el port de Gandia i el far de Cullera,. A l’oest podem vore les magnífiques muntanyes que rodegen la comarca de La Safor i als seus peus els fèrtils camps de tarongers típics de la costa mediterrània.

El clima resulta plàcid, la bondat del clima garantix uns hiverns suaus i unes primaveres delicioses. Els estius són càlids, sense altes temperatures, tenint garantida la suavitat de la brisa marina. A l’hora de dinar o sopar, no s’oblide de provar els peixos frescos i els arrossos de la cuina local. Per a divertir-se, als voltants del Passeig Marítim o els nostres carrers, trobarà un ambient animat en les nombroses terrasses, bars, gelateries… etc. No importa l’edat ni els gustos, ja que té per a triar entre tots els ambients i estils. A més, l’Ajuntament organitza tot tipus d’activitats lúdiques, que van des d’activitats esportives fins a actuacions nocturnes de grups musicals, passant per exposicions, mercats tradicionals i projeccions cinematogràfiques a l’aire lliure.