Paelles amb ceba: Miramar cuina un dels plats de la seua cuina tradicional

L’Associació de Dones de Miramar (ADOMAR), amb la col.laboració i patrocini de la Regidora de la Dona de l’Ajuntament de MIramar va celebrar ahur diumenge una nova edició de les Paelles amb Ceba, una jornada que te como a finalitat recuperar un dels plats tradicionals de la cuina miramarina, consistent en una paella elaborada a base d’arròs, cebes, creïlles i bacallà. Tal com exposa Maria Femenia, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Miramar i integrant d’ADOMAR, “l’objectiu d’aquesta activitat és difondre un plat de la nostra gastronomia tradicional, amb la finalitat que no es perda i que, sobretot, les generacions més joves, continuen elaborant aquesta recepta. A banda, també constituix una manera més de fer poble”.
Ací teniu la recepta d’este plats exquisit:

Ingredients: (8-9 persones)
– 500 gr de bacallà
– 2 cebes
– 1 tomaca
– 4 creïlles
– 4 gots d’arròs
– 12 gots d’aigua
– oli
– safrà o colorant
– sal

Preparació:
Si el bacallà està salat, dues hores abans de cuinar es trosseja i es posa a dessalar. Si ja el compreu dessalat, es trosseja i es reserva.
Per començar la paella, primer es talla la ceba molt menuda i es sofrig en la paella amb prou oli (4 cullerades per persona). S’afig una tomaca ratllada i es deixa sofregir uns minuts. Després s’incorpora el bacallà trossejat es remou i de seguida s’afigen les creïlles pelades i tallades a rodanxes. També s’afig l’arròs, es remou tot i es sofrig tot bé. Una vegada está tot sofregit, s’incorpora l’aigua (sempre el triple que d’arròs), el safrà, i un grapaet de sal. Es deixa que bulla 20 minuts, a foc fort, i després s’apaga el foc i es deixa reposar uns 10 minuts.