Paella amb ceba: un plat tradicional de la gastronomia de Miramar

Com cada any, el passat mes d’octubre, un grup de dones de l’Associació de Dones de Miramar (ADOMAR) es va reunir per a cuinar un dels plats més tradicionals de la cuina miramarina: la paella amb ceba. L’objectiu, ajudar a que esta recepta tradicional no es perda i continue conservant-se de generació en generació. Ací teniu la recepta d’este plat exquisit:

PAELLA AMB CEBA

Ingredients (per a 8-9 persones aproximadament)

500 gr de bacallà,

2 cebes

1 tomaca

4 creïlles

4 gots d’arròs

12 gots d’aigua

oli

safrà o colorant

sal

Elaboració

Si el bacallà està salat, dues hores abans de cuinar es trosseja i es posa a dessalar. Si ja el compreu dessalat, es trosseja i es reserva.
Per començar la paella, primer es talla la ceba molt menuda i es sofrig en la paella amb prou oli (4 cullerades per persona). S’afig una tomaca ratllada i es deixa sofregir uns minuts. Després s’incorpora el bacallà trossejat es remou i de seguida s’afigen les creïlles pelades i tallades a rodanxes. També s’afig l’arròs, es remou tot i es sofrig tot bé. Una vegada está tot sofregit, s’incorpora l’aigua (sempre el triple que d’arròs), el safrà, i un grapaet de sal. Es deixa que bulla 20 minuts, a foc fort, i després s’apaga el foc i es deixa reposar uns 10 minuts.