Comença la remodelació del campanar, després de la firma del conveni entre la parròquia de Miramar i l’Ajuntament

20190114- CONVENI CAMPANES

Les obres de reparació del campanar i restauració de les quatre campanes de la Parròquia de San Andrés Apóstol començaren el dilluns passat amb un pressupost de 75.255 euros. L’Ajuntament de Miramar aporta un total de 31.000 euros per a l’adequació de les campanes, una quantitat que suposa aproximadament el quaranta-dos per cent del cost total i que es desprén del conveni signat amb el sacerdot En Alberto Mestre Donet, responsable de l’església parroquial.

El cos de les campanes, datat del segle XVIII, manté la condició de Bé de Rellevància Local des de l’any 1998 i suposa l’única resta d’arquitectura barroca que queda dempeus al municipi. Amb aquesta actuació, que durarà fins a dos mesos i mig, “es vol adequar les instal·lacions i protegir el monument més rellevant del poble”, destaca l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca.

Pel que respecta al campanar, situat sobre l’Església parroquial, està compost per quatre campanes de diferents dimensions. ‘Santa Teresa de Jesús’, ‘María Joaquina’, ‘Nuestra Señora del Pilar’ i ‘San Andrés Apóstol’. Aquesta última, que rep el nom de la parròquia, és la més gran, amb 112 centímetres de diàmetre i 813 quilograms de pes. Però, amb tot i això, destaca la campana ‘María Joaquina’, de 77 centímetres de diàmetre i 264 quilograms de pes, ja que té quasi dos segles de vida. Aquest instrument està datat l’any 1825 a diferència de la resta, que foren fosos en 1941 per Hermanos Roses de Silla. ‘María Joaquina’ és per tant, supervivent igual que el cos del campanar de la demolició de l’antiga església durant el temps de la Guerra Civil, un temple que aporta valors sentimentals per a Miramar, ja que “havia estat construït pedra a pedra i finançat cada pesseta pel poble, sense ajuda de ningú”, cita Santiago La Parra al llibre ‘Història de Miramar’.

EN IMATGES: