Miramar es prepara per a les Festes Patronals

Este dilluns 7 d’agost s’inicien les Festes Patronals de Miramar amb una programació completa preparada per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Miramar. Del 7 al 13 d’agost els miramarins i miramarines tornaràn a eixir al carrer, ambientat per les banderes, l’olor a pólvora i la música de la Unió Musical Milamarina. 

Així, este dilluns 7 un parc amb casetes de fira a les 10.30h i una macroglobotà de 4.000 globus a les 13h donaran inici a la Setmana Gran del poble. A  més, la pilota valenciana torna a ser la protagonista amb una partida de promeses del raspall i una altra de llegendes amb Gorxa (Daimús) i Josep (Xeraco) contra Punxa (Piles) i Alberto (Aielo de Rugat). S’espera que vora un centenar de veïns i veïnes plenen el carrer Major.

Dimarts és el torn per divertir-se amb una festa infantil i l’anunci de les festes amb el sopar al carrer on l’Ajuntament tornarà a repartir el vi, la salmorra i el meló per a tots els veïns i veïnes amb la taula parada. A les 00.00 h te lloc la tradicional processó del moro amb la Filà Matamoros.

El dimecres, la vespra de festes, hi ha parc infantil aquàtic i el concurs de paella, paella amb ceba i coca borratxa amb més de 150 persones inscrites. Per la vesprada, la joventut podrà gaudir d’un Grand Prix i a la nit el ja tradicional correfocs a les 01.00h.

El dijous comencen les Festes Patronals amb la celebració del patró de Miramar, Sant Andreu, i els Sants de la Pedra. La Unió Musical Milamarina ens acompanyarà des de la despertà en els actes festers i a les 22h a l’arribada de les imatges en la processó s’interpretarà el cant de l’Himne a Miramar en la Plaça Major.

El divendres celebrarem la Festa del Santíssim Crist i la Verge del Carme amb els festers i festeres  i el dissabte serà el torn de la Festa de la Joventut que amb l’ajuda de l’Ajuntament ha aconseguit recuperar la cavalcada dels caramels a les 19h amb el repartiment de joguines per als més menuts.El diumenge els protagonistes seran les comparses dels moros i cristians: despertà, esmorzar, desfile informal per a pregonar la desfilada de gala que tindrà lloc a les 20.30 amb les comparses Kalimba, Matamoros, Almansur, Ali Ben Fet, Hamir El Hamar i la recentment creada Sacraïns.

“La programació de les Festes Patronals torna a tindre activitats per a totes les edats, amb moltes per a xiquets i xiquetes, però també per a la gent més major. Son dies de germanor per disfrutar amb familia i amics. Aquest any m’agradaria destacar la col·laboració entre l’Ajuntament i la Comisió de Moros i Cristians,  que hem treballat colze a colze, per fer que vos arribe un especial ‘Llibre de festes’ i que aprofite ara per donar les gràcies als seus membres i a tots els involucrats en la seua redacció i disseny així com a les cases col·laboradores i a les associacions del poble”, destaca Salvador Gregori, Regidor de Festes de l’Ajuntament de Miramar.