Miramar aprova el pressupost municipal per a 2018, que ascendeix a 3,3 milions d’euros

EdificiPolivalentMiramarL’Ajuntament de Miramar va aprovar en la sessió plenària celebrada el passat 26 de desembre el pressupost municipal per a 2018. Els comptes municipals per a enguany ascendeixen a un total de 3,3 milions d’euros. Tal com exposa l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca, els comptes municipals “en línies generals segueixen la mateixa línia dels últims anys, mantenint les quantitats que es destinen a inversions, entre altres actuacions, i incrementant les partides de caràcter social, de fet anem a instaurar una ajuda directa per naixement, el xec bebè. Així mateix, també incrementem la dotació de les beques a l’estudi i incorporem una ajuda per a els qui estudien idiomes en l’Escola Oficial d’Idiomes. D’altra banda, anem a seguir contractant aturats, destinant per a esta finalitat tant fons propis com a ajudes procedents d’altres administracions”.

Respecte a les inversions, cal destacar que l’Ajuntament de Miramar va destinar més de 670.000 euros a diverses actuacions en infraestructures i equipaments, “amb l’objectiu, principalment, de seguir renovant espais públics i dotar a Miramar de millors serveis i instal·lacions” exposa l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca. D’esta manera, es destinaran 200.000 euros a la segona fase de la construcció del nou edifici polivalent situat al carrer Abadia cantó amb carrer Teular. Així mateix, continuarà la millora de les infraestructures de la platja amb la reurbanització d’un tram del carrer Baladre. També en la platja, el pressupost contempla les obres per a la instal·lació d’una planta descalcificadora, que donarà servei al nucli de la platja.

En quant a les prestacions socials, destaquen els més de 90.000 euros que l’Ajuntament de Miramar invertirà en beques per als estudiants i en ajudes a la vacunació, així com les aportacions a l’Escoleta Municipal i una nova ajuda directa per naixement, el xec bebè. Respecte a les beques “anem a seguir atorgant ajudes municipals als alumnes d’Infantil, Batxillerat, FP de Grau Mitjà i Superior i els universitaris. Com a novetat d’este anys, les persones que estan estudiant idiomes en l’Escola Oficial d’Idiomes també rebran una beca municipal”, explica Asensio Llorca.

Respecte a les ajudes a la vacunació, el pressupost municipal contempla la subvenció del 50 per cent d’un total de quatre vacunes, no incloses en la Seguretat Social. En concret, es tracta de les vacunes contra la meningitis, el rotavirus, el virus del papil·loma humà i la meningitis B. Segons exposa Asensio Llorca, “el fet que la Seguretat Social no subvencione aquestes vacunes provoca que els pares i mares hagen de fer un desemborsament molt elevat, superior als 1.300 euros per xiquet o xiqueta, si desitgen administrar-los les vacunes recomanades per l’Associació Espanyola de Pediatria”.

Finalment, Llorca destaca que els comptes municipals per a 2017 “no suposen cap increment de la pressió fiscal als nostres veïns i veïnes, tal com portem fent durant els últims sis anys, tot i que en 2017 l’IBI es va reduir un 8 per cent i que en 2018 tornarà baixar, en aquesta ocasió un 4 per cent”