L’Ajuntament de Miramar aprova un pressupost de 3 milions d’euros per a 2016

L’Ajuntament de Miramar va aprovar en la sessió plenària celebrada el passat 29 de desembre el pressupost municipal per a 2016. Els comptes municipals per a enguany ascendeixen a un total de 3 milions d’euros. En primer lloc, cal destacar que l’Ajuntament de Miramar va a destinar més de 640.000 euros a diverses inversions en infraestructures i equipaments, “amb la finalitat, principalment, de seguir renovant espais públics i dotar a Miramar de millors serveis i instal•lacions”, exposa l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca.

D’aquesta manera, es destinaran 250.000 euros a la reurbanització del carrer Tamarits, un dels principals vials de la platja de Miramar. Així mateix, el pressupost contempla una partida de 50.000 euros per a la renovació de la xarxa de pluvials de la calle Tramuntana, en el casc urbà del poble, així com altres 85.000 euros per a la remodelació integral del carrer Sotaia, situada en la platja de Miramar, entre altres actuacions.

D’altra banda, el pressupost de 2016 manté una partida de 400.000 euros per a la contractació de veïns del municipi que actualment es troben sense ocupació, quantitat similar a la invertida en anys anteriors i que, només en 2015, ha permès donar treball durant aproximadament un mes a un total de 181 aturats de Miramar, sempre seguint les directrius del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Safor (Pactsafor).

Quant a les prestacions socials, destaquen els més de 84.000 euros que l’Ajuntament de Miramar invertirà en beques per als estudiants de tots els nivells acadèmics i en ajudes a la vacunació. Respecte a les beques, enguany es torna a incrementar l’import de les ajudes, que en alguns casos augmenta en més d’un 30 per cent. En concret, els estudiants universitaris podran rebre una ajuda de fins a 800 euros, enfront dels 600 que rebien el curs passat. Així mateix, enguany també podran justificar aquesta ajuda amb despeses de desplaçament o fins i tot despeses de lloguer. Cal assenyalar que l’Ajuntament de Miramar es va adherir al programa Xarxa Llibres, a través del com els alumnes d’Educació Primària, Secundària i FP Bàsica passaran a rebre les beques de fins a 200 euros finançades conjuntament per l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació. No obstant açò, “sí que seguim atorgant les ajudes municipals als alumnes exclosos d’aquest programa, això és, als d’Infantil, Batxillerat, FP de Grau Mitjà i Superior i els universitaris. En aquest sentit, cal recordar que els alumnes d’Infantil rebran una ajuda de 50 euros. Els de Batxillerat i FP de Grau Mitjà tindran una beca de fins a 100 euros, mentre que els alumnes de FP de Grau Superior rebran fins a 400 euros. Finalment, els estudiants universitaris seran beneficiaris d’una ajuda municipal de fins a 800 euros”, explica Asensio Llorca.

Respecte a l’ajudes a la vacunació, el pressupost municipal contempla la subvenció del 50 per cent de les vacunes contra el rotavirus, dirigida als lactants, i contra el virus del papil•loma humà, en aquest cas per a les dones d’entre 14 i 30 anys d’edat. La subvenció del 50 per cent de la vacuna contra el rotavirus suposa una ajuda de 105 euros als beneficiaris, mentre que la subvenció de la vacuna contra el rotavirus comporta una ajuda de 225 euros.

L’alcalde de Miramar, Asensio Llorca, explica que els comptes municipals “en línies generals segueixen la mateixa línia dels últims anys, incrementant les quantitats que es destinen a inversions, benestar social i educació, així com mantenint les partides destinades a esports, cultura, festes o turisme, entre altres. Actualment, i ja que l’atur segueix sent un greu problema per als ciutadans, anem a seguir destinant al voltant de 400.000 euros a contractar a aturats, sempre en el marc del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Safor (Pactsafor). Aquests empleats podran treballar per a l’Ajuntament durant aproximadament un mes. Aquestes contractacions, tal com hem fet durant els últims anys, les durem a terme sempre seguint els criteris i el barem establits en el Pactsafor. El nostre compromís és mantindre aquesta política de contractacions mentre dure la severa crisi que estem patint”.

Finalment, en la sessió plenària celebrada el passat 29 de desembre, l’Ajuntament de Miramar també va aprovar la seua adhesió al pla contra la pobresa energètica promogut per la Generalitat Valenciana, una iniciativa que té com a objectiu concedir ajudes a aquells habitatges que pels seus ingressos no puguen fer front al pagament dels subministraments d’energia elèctrica, gas i aigua. També es concediran aquestes ajudes a les famílies que han sigut desnonades i que, havent accedit a un lloguer, no tenen capacitat econòmica per a fer front al pagament de la renda. “Miramar ha sigut un dels primers municipis a adherir-se a aquest pla, una actuació necessària davant la situació d’extrema necessitat que pateixen moltes famílies”, conclou Asensio Llorca.