L’Ajuntament de Miramar ajuda als escolars a conèixer l’evolució del municipi durant les últimes dècades

L’Ajuntament de Miramar, a través de les Regidories de Cultura i Educació, ha dut a terme durant el mes de juny una activitat dirigida als escolars del CEIP Oliveretes amb l’objectiu de donar-los a conèixer la història recent i l’evolució de Miramar, un municipi que en menys de 40 anys ha triplicat tant la seua població com el seu casc urbà.

Tal i com exposa la regidora de Cultura, Pilar Peiró, “els alumnes més majors del nostre col·legi desconeixen gran part de la història i l’evolució de Miramar. Amb aquesta activitat pretenem explicar-los que el municipi que ells coneixen no té res a veure amb el Miramar dels anys 70, quan el col·legi només tenia 3 aules i estava situat en l’actual Centre Social l’Era, per exemple”

Per això, es van organitzar dues xarrades en el CEIP Oliveretes, a càrrec de l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca, en les quals va explicar als alumnes de quart, cinqué i sisé la diferència entre el Miramar dels anys 70 i el municipi actual “amb l’ajuda d’una fotografia aèria dels anys 70 i un plànol actual de Miramar. Amb este material vam observar el desenvolupament urbà del municipi i els principals canvis”, exposa Llorca. A continuació, es van organitzar dues eixides dels alumnes pel casc urbà, on van visitar els espais públics més importants del municipi, acompanyats per les regidores de Cultura, Pilar Peiró, i Educació, Vanessa Molina, que van instruir als alumnes sobre la història recent de Miramar.

Tal i com exposa Vanessa Molina, “l’experiència ha sigut molt positiva, ja que els alumnes han pogut conèixer un aspecte de la història del seu municipi desconegut per a ells, un municipi que no arribava als mil habitants i que no comptava amb la gran majoria de les infraestructures educatives, culturals, esportives, socials o sanitàries de que disposa hui en dia”.