La planta descalcificadora de l’aigua potable de la platja de Miramar ja està en funcionament


Ja està en funcionament la planta descalcificadora de l’aigua potable que dona servei a les vivendes i empreses ubicades en el nucli urbà de la platja. L’Ajuntament i l’empresa concessionària invertiran al voltant de 80.000 euros en esta actuació, que té com a objectiu eliminar les incrustacions de calç, que provoquen greus problemes en tot tipus d’instal·lacions i equipaments.

De forma electrònica, la planta descalcificadora transforma les molècules calcàries perquè perden el seu poder d’adherència, tot això de forma ecològica i sense eliminar el calci i el magnesi de l’aigua. D’esta manera, no s’altera químicament l’aigua i es manté la seua potabilitat. Cal destacar que la presència elevada de calç en l’aigua provoca problemes no solament en els electrodomèstics, sinó també en els sistemes de calefacció que utilitzen calderes o termos, en les bombes de pressió d’aigua i fins i tot en les pròpiescanonades d’abastiment. Esta inversió no suposarà en cap cas un augment ni present ni futur del rebut d’aigua que paguem tots els veïns.

D’altra banda, cal tenir en compte que l’aigua potable de Miramar és de bona qualitat, amb uns nivells de nitrats considerablement per sota dels màxims permesos per l’OMS. D’esta manera, una vegada en funcionament la planta descalcificadora, els veïns i veïnes del municipi notaran els avantatges a mitjà termini.

A més de la millora del rendiment dels electrodomèstics que utilitzen aigua, la suavitat de l’aigua descalcificada és beneficiosa per a la pell i el cabell. Així mateix, l’aigua descalcificada redueix en un 50 per cent la quantitat de detergent necessari per a electrodomèstics com el rentavaixella i la llavadora, així com allarga la vida i millora l’aspecte de la roba. Finalment, la descalcificació de l’aigua també comportarà un considerable estalvi energètic. Per aprofitar al màxim els avantatges de l’aigua descalcificada, els veïns i veïnes hauran de dur a terme una senzilla tasca de manteniment als termos d’aigua calenta dels seus domicilis, buidant l’aigua que s’acumula dins de l’escalfador. Este manteniment s’haurà de dur a terme aproximadament una volta a l’any.