La biblioteca de Miramar enceta un cicle de presentacions per impulsar la lectura al municipi

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Miramar inicia el primer cicle de presentacions de llibres a la Biblioteca de Miramar, que tindrà lloc des del 18 de febrer fins al 23 d’abril -coincidint amb el dia del llibre-, per impulsar la lectura, així com el valor i l’estima cap als escriptors i escriptores de la nostra terra.

La nova biblioteca, situada al carrer Abadia, serà la seu del cicle de presentacions que arranca este divendres 18 de febrer (19h) amb “Els Ganyans: la història que no es va contar (Pego, 1844-1883)” de Manel Arcos (Oliva, 1965). Aquest llibre publicat a finals de 2021 per Edicions del Sud, és un treball històric metòdic i rigorós que descriu els diferents fenòmens socials que es van produir a Pego.

El divendres 25 de febrer (19h) serà el torn per a Rafa Lluch, (Xàtiva, 1955), qui actualment resideix a Miramar. Lluch presentarà a la biblioteca la novel·la, “¿Quién tu eres?”, la segona part de la triologia encetada amb “Venganzas con mar de fondo”. En aquesta nova obra analitza els fets viscuts, els personatges i les vivències que han passat per la vida del protagonista Pere Mateu, acompanyat, en aquesta ocasió, per Marta Savall.

Daniel Martí (Gandia, 1969) presentarà la seua novel·la “Delirio Melancólico” el divendres 4 de març (19h). Aquesta obra ens transportarà a través d’una experiència personal, fins a un dels temes més significatius i dels qui ningú escapa: la mort, el dolor de la pèrdua, la falta de comprensió i la consegüent desesperança.

El 8 d’abril (19h) serà el torn de “Filles de la fam” de Lourdes Boïgues (Simat de la Valldigna, 1968). L’autora, guanyadora de diferents premis com el Carmesina, l’Enric Valor de narrativa juvenil, el Vicent Silvestre, el Benvingut Oliver o el Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil, ens transportarà de ple a aquells anys de la postguerra “en què la fam treia la gent a ballar, com es deia popularment”. Anys molt durs, tant per l’extrema precarietat de la vida, com per l’onerosa repressió política contra la gent d’esquerres.

I finalment comptarem amb Noemí Puertas, la jove de Miramar presentarà el seu llibre “Akash (Reflexiones del Alma)”, un llibre de relats on ens parla sobre aprendre a escoltar-nos el dissabte 23 d’abril en la Fira del llibre, celebrada a la Plaça de la Música amb activitats d’animació lectora i stands de diferents llibreries.

“En novembre de l’any passat vam inaugurar la nova biblioteca, un edifici que suposa un pas més enllà per a la consolidació d’un poble que aposta per la cultura. Així, hem volgut encetar un primer cicle de presentacions per a donar a conéixer les nostres escriptores i escriptors, per fer valdre el seu talent, així com, per acostar aquests títols i els seus autors i autores als veïns i veïnes de Miramar. El cicle finalitzarà el 23 d’abril amb la Fira del llibre que celebrarem a la plaça de la Música juntament amb altres activitats d’animació lectora i un mercadet”, assegura Susana Gilabert, regidora de cultura de l’Ajuntament de Miramar.