Miramar es converteix en poblat medieval en la XI edició de la Fira Gastronòmica de Sant Andreu

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Miramar organitza del 25 al 27 de novembre la XI edició de la Fira de Sant Andreu.

Un cap de setmana ple d’activitats per a totes les edats amb carpa gastronòmica d’associacions, mercat medieval, jocs infantils, contacontes, tallers infantils, màgia, ruta teatralitzada, música en directe i moltes coses més.

En la XI edició torna a tenir protagonisme la carpa gastronòmica amb la participació de les associacions locals: la Unió Musical Milamarina, ADOMAR, el Miramar F.C., l’Associació de Moros i Cristians, els Festers del Crist i la Mare de Déu i els Festers de la Joventut.

“Aquest any, retornem a l’escència de les primeres fires amb un gran mercat medieval que omplirà la plaça Major del poble. A més, les associacions de Miramar tornaran a ser les protagonistes de la Carpa Gastronòmica amb els esmorzars, dinars, berenars i sopars, que estaran amenitzats amb música en directe””, destaca Salva Gregori, regidor de Festes de l’Ajuntament de Miramar.

Divendres a les 20h és la inauguració de la Fira amb una cercavila a càrrec de la Unió Musical Milamarina, els assistents podran visitar el Mercat a partir de les 18.00 de la vesprada. A més, per a reivindicar el 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la dona, el grup de teatre de la Unió Musical Milamarina, realitzarà una performance a l’entrada de la carpa gastronòmica. Serà ja a partir de les 21.45h quan podrem escolar al duet IBIZA amb Bruno i Kuky, mentre els assistents disfruten de les tapes de les Associacions.

Les activitats continuen el dissabte de matí amb l’esmorzar a la carpa, l’obertura del Mercat Medieval i l’espai de jocs infantils. Durant tot al matí hi ha programades activitats al mercat com xarrades i demostracions d’oficis a més d’una ruta teatralitzada sobre la història de Miramar.  Com a novetat, fins a les 14.30h podrem gaudir de la Trobada d’artistes distribuïts en diferents racons del poble. Les obres estaran exposades fins al Diumenge a la Biblioteca Municipal.  

La carpa obrirà a partir de les 13.30h amb tapes i dinars per als assistents. Per la  vesprada, a més de les activitats del mercat i el berenar amb els bunyos d’Adomar, a les 18h el Mag Malastruc oferirà una sessió de màgia i ombres xineses a l’Auditori.

La carpa tornarà a tindre el protagonisme amb el sopar de tapes i la torrà amb el CF Miramar, moment amenitzat amb el grup LA SEDE 2.0. La discomòbil PROSONIK “Remember 90-2000” tancarà la nit. Des de les 23h hi haurà un punt violeta per a la prevenció de la violència contra la dona, així com informar i recolzar a les dones sobre aquesta lacra i com es manifesta.

I pel que fa al diumenge, tindrem esmorzar a la carpa a partir de les 9.00h i al C/ Marina Alta exposició de cotxes clàssics amb els clubs Seat 850 i Seat 600 de València. A més, tindrem mercadet benèfic amb la participació de l’Associació Astea Safor i Alma de Acero.

A les 12.00h serà el torn de retrobar-nos amb la música tradicional a la Plaça Major amb Jonathan Penalba. Al finalitzar dinarem a la carpa gastronòmica i per la vesprada tancarem la carpa amb l’espectacle medieval infantil, a les 17.15h.

“Totes les activitats han estat programades molt especialment per a la onzena edició de la nostra Fira, un cap de setmana on veïns i veïnes, amics i familiars ens retrobem a la carpa i fem honor al nostre himne, amb germanor i alegria, fem poble”, destaca Gregori.