La diversió i la gastronomia local, protagonistes de la X Fira Gastronòmica de Sant Andreu

Miramar ha omplit els carrers amb música, diversió infantil i molt d’ambient per a festejar el desé aniversari de la Fira Gastronòmica de Sant Andreu.

Ni el vent ni el fred han condicionat als veïns i veïnes per gaudir del mercat artesanal, dels jocs de fusta, el trenet o els tallers a l’aire lliure, tampoc de la gastronomia local ni de la música en directe a la carpa.

Tot plegat ha sigut un cap de setmana de retrobaments, de diversió, de vida al carrer i de gaudir del bon menjar. I és que, les associacions locals han treballat de valent per estar a l’altura dels centenars de visitants que han passat per la carpa gastronòmica: l’associació de dones (Adomar) ha fet més de 2.000 bunyols i 40 litres de xocolate per esmorzar i berenar, la unió musical milamarina deleità amb magnífiques tapes algunes d’elles pensades per als ‘veguis’ i amb el ja tradicional ‘arròs al forn’. La torrà de carn i embotit no podia faltar de la mà del Miramar Club de futbol, que juntament amb els Festers del crist i la verge 2022 acompanyaren als més festers fins a tancar la carpa.

A pesar de la mascareta i les mesures de seguretat davant la covid-19, a la Fira de Sant Andreu han sigut protagonistes, un any més, els retrobaments. Amb amics o familiars que viuen fora del poble, amb els companys d’escola, els quintos, veïns i veïnes amb les amistats nascudes per les associacions i també amb la gent d’altres pobles.

Els xiquets i xiquetes gaudirem amb els matins de jocs i tallers al mercat artesanal. A més, també tingueren temps d’aprendre amb el contacontes ‘La Màgia de Noa salva el jardí’ editat per l’Associació de Parkinson Gandia Safor. Dissabte a la vesprada, Jammes Garibo, deixà impactat al públic de l’auditori. Menuts i grans gaudiren de l’espectacle de màgia on la seua ajudant desapareixia dins d’una caixa i era entrebesada per foc i espases, eixint sempre il·lesa.

Artistes locals com dj. Blaky, la cantant establida al poble Laura Peligro (‘Elua Duet’) o la discomòbil PROSONIK han tingut també protagonisme a la X edició de la Fira de Sant Andreu.

El diumenge la fira ens portà una mostra de motos i cotxes clàssics que ompliren la plaça major: la Penya Vespa Safor, Motos Clàssiques la Safor-Rótova, el Moto club Gandia i el Club Automovilismo de Gandia. A més, les Harleys de Alma de Acero presidien el mercat artesanal on també participaren les associacions benèfiques com Astea Safor, Parkinson Gandia Safor i Associació Pel Teu Somriure. La història del poble i de la nostra terra també tingué lloc a la Fira, amb el teatre de carrer ‘Secret de tres del diable és’ de Rondalletres. Després de dinar i per tancar el cap de setmana amb el millor sabor de boca, els més menuts gaudiren de l’humor de Carlos Barfí.

Així mateix, per tenir un record del desé aniversari l’Ajuntament de Miramar entregà, a cada associació participant, un recordatori fet amb molta estima per Espurna.

Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar: “Ha estat un cap de setmana molt especial, en el que m’agradaria destacar la gran acollida dels veïns i veïnes del poble i la responsabilitat que han tingut davant la covid-19. A més, tot ha sigut possible gràcies a la tasca incansable del meu company Salva Gregori, regidor de Festes i els treballadors municipals, així com de les associacions locals que un any més han estat a l’altura de les circumstàncies i han permés que la fira brille”.

Salva Gregori, regidor de Festes de l’Ajuntament de Miramar: “Després d’aquest cap de setmana tan especial vull agrair a totes les associacions, visitants, personal de l’Ajuntament, companys regidors i a Pilar Peiró, amiga i alcaldessa, i, per descomptat, al poble de Miramar per la seua implicació, integració i participació en totes les activitats programades”.