Comença la temporada estival a Miramar, amb tots els serveis i instal.lacions a punt

Aquest cap de setmana comença la temporada estival en la platja de Miramar. Per això, l’Ajuntament del municipi ha redoblat els seus esforços per a posar a punt els serveis i instal·lacions amb què compta la platja. Cal recordar que aquesta temporada s’han aconseguit renovat totes les certificacions de qualitat, com són la Bandera Blava, la Q de Qualitat Turística i el distintiu Qualitur, atorgat per la Conselleria de Turisme. A més, per segon any consecutiu, Miramar també ha sigut inclòs en la Xarxa de Senders Blaus, després de la creació per part de l’Ajuntament del sender de la Séquia Mare, una ruta circular d’al voltant de 3.000 metres de longitud que parteix de l’Oficina de Turisme de la platja i que, de forma totalment accessible, permet visitar el parc del Riuet, la Séquia Mare, el bosc de Paulòwnies, la marjal de Miramar i diverses sèquies transversals. Aquest sender permet als visitants de la platja de Miramar observar tant el paisatge típic de l’horta com la fauna i la flora d’una zona humida. Així mateix, l’Escola Marina de Miramar també ha renovat la seua distinció com Centre Bandera Blava, pel seu treball d’educació mediambiental.

Pel que fa als diferents serveis, el dissabte dia 13 començarà a funcionar el servei de salvament i socorrisme que prestarà la Creu Roja. Així mateix, l’Oficina de Turisme obrirà les seues portes dimarts que ve, dia 16 de juny. En aquesta oficina també es podrà trobar la Biblioplaya, un servei de préstec de llibres durant la temporada estival. Respecte a l’atenció sanitària, el Consultori Mèdic de la platja de Miramar començarà a prestar servei diàriament el dilluns, dia 15 de juny. Fins al 30 de juny, el Consultori estarà obert de dilluns a divendres de 8 a 15, mentre que durant els mesos de juliol i agost prestarà servei de 8 a 21 hores durant els set dies de la setmana. Entre els dies 1 i 11 de setembre, l’horari tornarà a ser de dilluns a divendres de 8 a 15 hores.A partir del dissabte també entrarà en servei el Punt Accessible de la platja, que permet als discapacitats prendre el bany gràcies una cadira de rodes aquàtica i crosses amfíbies. El Punt Accessible està atès per personal especialitzat. Cal recordar que els serveis municipals, reforçats de forma considerable durant la temporada estival, s’encarreguen diàriament de la neteja de l’arena, vials i el condicionament de les zones verdes de la platja. Lavapiés, condícies adaptades, papereres i passarel·les ja estan distribuïts per tota la platja. La seguretat ciutadana és un altre dels punts forts de la platja de Miramar. La Policia Local del municipi es reforçarà aquest estiu amb un total de 12 agents, que vigilaran el municipi durant les 24 hores del dia els set dies de la setmana. Així mateix, l’1 de juliol obrirà les seues portes la reguarda de la Guàrdia Civil de la platja, situat en el Centre Cívic. En aquesta mateixa infraestructura també tindrà una reguarda oberta al públic la Policia Local. A més d’aquests serveis, el Centre Cívic de la platja també estarà en funcionament aquest estiu, i acollirà diverses activitats culturals i educatives, així com mantindrà oberta una sala d’estudi amb connexió WIFI. En la platja també s’organitzaran diverses activitats esportives durant els mesos d’estiu, com la Volta a Peu el dissabte 4 de juliol, la Setmana Esportiva o l’aerobic en la mateixa arena de la platja.

Tal com exposa l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca, “durant tot l’any, des de l’Ajuntament de Miramar treballem intensament per a tenir una platja en les millors condicions possibles quan arriba la temporada estival. Les altes xifres d’ocupació, la satisfacció dels usuaris i els importants guardons que rep la nostra platja són una mostra que el nostre esforç està donant els seus fruits. Com a alcalde de Miramar espere que tant els veïns de la platja com els milers de turistes que cada any ens visiten gaudisquen de la seua estada en la nostra platja”