L’Ajuntament de Miramar entrega mascaretes als alumnes del CEIP Oliveretes per a tot el curs escolar

L’Ajuntament de Miramar ha lliurat màscares higièniques reutilitzables per a tots els xiquets xiquetes, a partir de sis anys, del CEIP Oliveretes de Miramar, una inversió realitzada amb fons propis municipals.

L’Ajuntament les repartirà als escolars a partir del dilluns 18 de gener, de forma mensual fins a finalitzar el curs escolar, dues màscares, de fins a cinc rentades, de manera que cobrirà aquesta necessitat fins que acabe el curs escolar al juny. En concret, el Consistori ha adquirit 2.000 màscares higièniques reutilitzables, realitzades amb quatre capes de protecció, fetes en la Comunitat Valenciana segons la normativa europea UNE0065:2020.

La compra de màscares per a ús diari en el col·legi és un desemborsament molt important que els pares han de realitzar a partir dels sis anys de manera obligatòria per a assegurar que els seus fills acudisquen protegits a l’escola. Des de l’Ajuntament hem volgut fer costat a les famílies cobrint almenys, l’horari lectiu del calendari escolar d’aquests últims sis mesos dels xiquets i xiquetes de Miramar, la qual cosa suposarà un alleujament econòmic d’uns 60 a 360 euros per alumne, depenent del tipus de mascareta que s’utilitze”, assegura Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar.

“En concret, aquestes mascaretes que hem començat a repartir es poden rentar fins a cinc vegades sense que perden la seua efectivitat, així amb dues màscares cobreixen l’horari lectiu d’un mes, i en total cada xiquet a partir dels sis anys rebrà 12 mascaretes fins a juny de 2021“, recalca l’alcaldessa.


➡ Per tal que cap xiquet o xiqueta de Miramar es quede sense la mascareta, els menors de sis anys del CEIP Oliveretes, que no ha de dur de forma obligatòria, poden recollir una unitat en l’Ajuntament a partir del dilluns 18 de gener.

L’Ajuntament de Miramar està en constant comunicació amb la direcció del CEIP Oliveretes per tal de conéixer de primera mà la situació de l’alumnat de Miramar davant la situació actual de crisi sanitària. En paraules de l’alcaldessa: “Des de l’inici del curs escolar l’Ajuntament ha estat a plena disposició del centre, aquests dies d’ona de fred està la calefacció posada des d’abans d’entrar a les aules per tal que els xiquets i xiquetes estiguen més calentets. Des que s’inicià el curs hem ajudat en la posada en marxa, hem cedit instal·lacions municipals per ampliar aules, hem proporcionat dispensadors de gel hidroalcohòlic, a més d’intensificar la desinfecció i neteja de les instal·lacions educatives, tot i no ser competència municipal”, recalca l’alcaldessa.