Miramar celebra les Festes Patronals de l’1 al 7 d’agost

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Miramar ha preparat set dies d’activitats per a celebrar de nou les Festes Patronals de Miramar. De l’1 al 7 d’agost els miramarins i miramarines tornaràn a eixir al carrer, ambientat per les banderes, l’olor a pólvora i la música de la Unió Musical Milamarina.  Així, el dilluns 1 una macroglobotà de 4.000 globus donarà inici a les festes patronals, amb activitats per a totes les edats. La pilota tornarà a ser la protagonista amb una partida de raspall femení amb Cris, Silvana i Marta amb el roig i Araceli, Ana i Mar amb el blau. Després tindrem una partida de llegendes del raspall amb Trini i Mata vs Gorxa i Alberto.

PROGRAMACIÓ 2022

Dimarts serà el torn per divertir-se amb una festa infantil i l’anunci de les festes amb el sopar al carrer on l’Ajuntament tornarà a repartir el vi, la salmorra i el meló per a tots els veïns i veïnes amb la taula parada. A les 00.00 h tindrà lloc la tradicional processó del moro amb la Filà Matamoros.

El dimecres, la vespra de festes, celebrarem el concurs de paelles i coca borratxa, amb la introducció de la paella amb ceba. Els interessats poden passar pel Centre Esportiu El Molí fins al 31 de juliol per apuntar-se. El dimecres, com a novetat tindrem per la vesprada un Grand Prix i a la nit el ja tradicional correfocs.

El dijous comencen les Festes Patronals amb la celebració del patró de Miramar, Sant Andreu. La Unió Musical Milamarina ens acompanyarà des de la despertà en els actes festers i a les 22h a l’arribada de les imatges en la processó s’interpretarà el cant de l’Himne a Miramar en la Plaça Major.

El divendres celebrarem la Festa del Santíssim Crist i la Verge del Carme amb els festers i festeres  i el dissabte serà el torn de la Festa de la Joventut que amb l’ajuda de l’Ajuntament ha aconseguit recuperar la cavalcada dels caramels amb el repartiment de joguines per als més menuts.

El diumenge els protagonistes seran les comparses dels moros i cristians: despertà, esmorzar, desfile informal per a pregonar la desfilada de gala que tindrà lloc a les 20.30 amb les comparses Kalimba, Matamoros, Almansur, Ali Ben Fet i Hamir El Hamar.


Salva Gregori, regidor de Festes de l’Ajuntament de Miramar: “La programació de les Festes Patronals torna a tindre activitats per a totes les edats, amb moltes per a xiquets i xiquetes, però també per a la gent més major. Volem que tots i totes puguen gaudir novament de la setmana més gran del poble, que recuperem les tradicions perdudes en els últims anys a causa de la pandèmia i que ens retrobem i tingam alegria per seguir disfrutant amb els amics i la família de moments tan especials”.