Miramar compiteix per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera

Miramar competeix amb 39 municipis de la Comunitat Valenciana per aconseguir la Bandera Verda al reciclatge i sostenibilitat atorgada per Ecovidrio.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, llança la tercera edició del Moviment Banderes Verdes. Aquesta iniciativa té com a objectiu guardonar l’esforç d’establiments hostalers de la zona l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per la sostenibilitat durant l’estiu, especialment quant a la gestió correcta dels seus residus.

Aquesta edició comptarà amb la participació de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, als quals s’ha unit l’Ajuntament de Miramar i 18 establiments hostalers de la localitat.

Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar: “Entre els veïns i veïnes de Miramar i l’hosteleria tratarem d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre, mobilitzant al sector hostaler per a arrabassar la Bandera Verda a Calp i El Campello, guanyadors de l’última edició”.

La campanya, que es desenvoluparà fins al 31 d’agost, contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival.

A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 52% d’ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzada.

Entre les iniciatives que es portaran a terme durant la campanya estan els sortejos dels dos mini iglús de la campanya. Un se sortejarà a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i l’altre de forma física. Aquest últim recorrerà des de l’1 de juliol fins al 23 d’agost els 18 locals hostalers i gelaters que participen en la campanya i els clients podran entrar en el sorteig dipositant el seu nom i el telèfon dintre del mini iglú. El dijous 25 d’agost se sortejarà en l’Ajuntament.