Miramar, 10 anys d’ajudes municipals a les famílies del poble

El programa de beques a l’estudi i ajudes a la vacunació de l’Ajuntament de Miramar compleix deu anys. En aquesta dècada, el Consistori ha concedit més de1.600 beques als estudiants de Miramar, amb una inversió de més de 200.000 euros procedents de fons municipals. Així mateix, el programa d’ajudes a la vacunació ha subvencionat, amb fons propis municipals, més de 50.000 euros.

Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar: “Aquests programes municipals d’ajudes, igual que el xec bebé de 500€ i la subvenció del cost de l’escoleta, són iniciatives portades a terme per l’Ajuntament amb la finalitat d’ajudar a les famílies de Miramar en una conjuntura econòmica desfavorable”.

BEQUES: Des d’infantil fins a la Universitat

Aquest programa, que s’inicià en 2011 arran de la crisi econòmica de 2008 per ajudar a les famílies del poble en les despeses educatives, s’ha convertit 10 anys després en una aposta fonamental de l’Ajuntament de Miramar.

Amb tot, aquest programa ha anat ampliant el seu ventall d’ajudes i les quanties econòmiques de cada nivell becat.  Inicialment l’import de les ajudes oscil·lava entre els 25 i 400 euros, mentre que ara es troben entre els 100 i 900 euros. En concret, l’any 2019 augmentaren les ajudes econòmiques quedant-se en 100 euros per a la matrícula de l’Escola Oficial d’Idiomes, 125 euros Educació Infantil, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà 175 euros, Cicles Formatius de Grau Superior 500 euros i 900 euros per als Universitaris. A més, aquest 2021 com a novetat, i per incentivar la formació de persones grans, es bonificarà en 120 euros la matrícula del curs d’accés a la universitat per a majors de vint-i-cinc anys.

AJUDES A LA VACUNACIÓ: Més de 2.000 vacunes

En 2011 també es va posar en marxa el programa d’ajudes a la vacunació que subvenciona el 50% del cost de les vacunes que, malgrat estar recomanades per l’Associació Espanyola de Pediatria, no entren en la Seguretat Social.  L’Ajuntament ha anat actualitzant el llistat segons les recomanacions sanitàries, així en 2021 es va incorporar a les vacunes subvencionades (RotaTeq o Rotarix, vacuna contra el virus del papil·loma humà i  Bexsero) el Nimenrix (meningitis A,C,W,Y). Aquest programa, que contempla vacunes amb un cost d’entre uns 65 i 175 euros per dosi, ha ajudat a més de 700 famílies  amb una inversió de més de 50.000 euros.