El programa ‘Créixer junts, millor’ celebra 20 anys amb 495 xiquets i xiquetes

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Miramar va celebrar, del 19 al 22 d’abril, la vigèsima edició de les  Jornades Mediambientals amb activitats per a totes les edats.

Durant tota la setmana els xiquets i xiquetes van gaudir de diverses activitats com tallers per conèixer la fauna marina i els diferents tipus de granges, també de jocs i tallers participatius per apropar-se als insectes pol·linitzadors. I la Companyia Sonora ens oferí un espectacle d’arts escèniques amb taller de percussió. A més, de la mà de Plàstic Preciós coneguérem com reciclar el plàstic per fer nous objectes, com el clauer del 20 aniversari de les jornades i figures impreses en 3D.

“Amb aquestes jornades l’Ajuntament de Miramar busca que els xiquets i xiquetes tinguen accés a l’educació ambiental,  de manera lúdica però també a través de jocs i l’entreteniment.  Vint anys després de la posada en marxa de les Jornades el repte ja no sols és reciclar, també apropar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la població”, Oscar Orengo, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Miramar.

Créixer junts, millor

L’entrega del programa ‘Créixer junts millor’, celebra el divendres 22 d’abril, va tancar els actes de les jornades. Els tretze xiquets i xiquetes inscrits aquest any reberen una planta i una carta com a símbol de la participació en projecte mediambiental. En els pròxims mesos tretze arbres de Miramar portaran el seu nom amb un taulellet identificatiu.

Aquesta iniciativa que va nàixer en 2002 ja suma  495 participants, xiquets i xiquetes que tenen un arbre assignat al llarg dels més de 110.000 metres quadrats de zones verdes del poble.

“La idea d’aquest projecte és inculcar des de menuts als xiquets i xiquetes de Miramar el respecte pel medi ambient. Ensenyar-los a conservar, fomentar i respectar el nostre entorn mediambiental”, reconeix Orengo.