XI Fira de Sant Andreu torna a omplir Miramar de gastronomia i diversió

El bon temps, i la fred que caracteritza el mes de novembre, ha acompanyat als veïns i veïnes de Miramar per gaudir del mercat medieval i dels jocs i els tallers a l’aire lliure.  

La carpa gastronòmica ha estat de gom a gom i les associacions locals han treballat molt intensament per oferir delícies culinàries als visitants.   Tot plegat ha sigut un cap de setmana de retrobaments, de diversió, de vida al carrer i de gaudir del bon menjar.

I és que, les associacions locals han estat a l’altura dels centenars de visitants que han passat per la carpa gastronòmica: l’associació de dones (Adomar) ha fet més de 1.000 bunyols i 18 litres de xocolate per esmorzar i berenar, la unió musical milamarina deleità amb magnífiques tapes algunes d’elles pensades per als ‘veguis’ i amb el ja tradicional ‘arròs al forn’. Aquesta edició hem tornat a gaudir de les coques de dacsa de l’Associació de Moros i Cristians i la torrà de carn i embotit no podia faltar de la mà del Miramar Club de futbol, que juntament amb els Festers del crist i la verge del Carme 2023 i la Joventut han acompanyat als més festers fins a tancar la carpa.

Els xiquets i xiquetes gaudiren amb els matins de jocs i tallers al mercat medieval. A més, també tingueren temps d’aprendre sobre els oficis en l’època medieval, a través de les exposicions i les xarrades sobre els Càtars i els Manuscrits.

L’art també va ser protagonista del matí del dissabte en la oncena edició. Per una banda la primera trobada de pintors i pintores acostà al poble a 16 artistes que retrataren els racons amb diferents tècniques, des de vidrieres fins a aquarela, pastel, al oleo i acrílic.  Destacar la participació de quatre pintors i pintores locals: Voro Caudeli, Paqui Tomás, May Molla i Jose Damián Martínez.

Dissabte a la vesprada, el Mag Malastruc, omplí de rialles l’auditori. Menuts i grans gaudiren de l’espectacle de màgia i ombres xineses.

Les nits de la carpa estigueren ambientades amb la música en directe del duet IBIZA amb Bruno i Kuky i per LA SEDE 2.O, mentre que la discomòbil PROSONIK tancà la carpa divendres i dissabte amb els èxits dels últims anys i música remember.

El diumenge la fira ens portà una mostra de cotxes clàssics que ompliren el carrer Major amb vehicles com el Seat 650 i 800, el Fiat Abarth 1000, el 124 Sport Coupé, Simca 1000 i també diferents models de Ford i BMV. A més, les Harleys de Alma de Acero presidien el mercat solidari on també participaren les associacions benèfiques com Astea Safor.

Després de dinar i per tancar el cap de setmana amb el millor sabor de boca, els més menuts gaudiren de l’humor de Carlos Barfí en un espectacle d’estil medieval i berenaren amb els dolços de l’Associació de Moros i Cristians.

La Fira tancà amb el recompte de vots en l’exposició art a la Fira i l’entrega de del premi de material de pintura valorat en 100€ a Juan José Pedro Gomar, natural de Gandia i aficionat a pintar racons naturals de Miramar.

Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar: “La Fira ha tornat a convertir-se en un cap de setmana molt especial, on hem vist la carpa plena i la gent gaudint amb els familiars i amics. Veure els somriures en la cara dels menuts és sinònim de que per Sant Andreu la Fira és un èxit. A més, tot ha sigut possible gràcies a la tasca incansable del meu company Salva Gregori, regidor de Festes i els treballadors municipals, així com de les associacions locals que un any més han estat a l’altura de les circumstàncies i han permès que la fira brille”.

Salva Gregori, regidor de Festes de l’Ajuntament de Miramar: “Any rere any volem fer més important aquesta festa, així cada any busquem novetats i activitats per a tots els públics. Ara, després d’aquest cap de setmana tan especial, vull agrair a totes les associacions, visitants, personal de l’Ajuntament, companys regidors i a Pilar Peiró, amiga i alcaldessa, i, per descomptat, al poble de Miramar per la seua implicació, integració i participació en totes les activitats programades”.