X Fira de Sant Andreu

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Miramar organitza del 26 al 28 de novembre la X edició de la Fira de Sant Andreu.

Un cap de setmana ple d’activitats per a totes les edats amb carpa gastronòmica d’associacions, mercat artesanal, jocs infantils, contacontes, tallers infantils, màgia, il·lusionisme, música en directe i moltes coses més.

En la X edició torna a tenir protagonisme la carpa gastronòmica amb la participació de les associacions locals: la Unió Musical Milamarina, ADOMAR, el Miramar F.C., els Festers del Crist i l’Associació d’Hostalers de Miramar.

“Tindrem esmorzars, dinars i també sopars amenitzats amb música en directe, però som conscients de que la situació per la covid-19 és complicada i per això és important que es complisquen les mesures de seguretat”, destaca Salva Gregori, regidor de Festes de l’Ajuntament de Miramar. Entre les mesures està  la mascareta obligatòria dins la carpa, amb taules de màxim 10 persones i la prohibició de demanar a les barres sense la mascareta o ballar mentre es consumeix. “Des de l’Ajuntament tindre’m molt present ventilar la carpa, la vigilància de la mascareta i a més hem preparat unes vitrines de metraquilat per a les barres de cada associació. És molt important que tots i totes actuem amb responsabilitat, tant a la Fira com en cadascun dels entorns familiars i socials”, remarca el regidor de Festes.

Divendres a les 19.30h inaugurarem la Fira amb una cercavila a càrrec de la Unió Musical Milamarina, els assistents podran visitar el Mercat Artesanal a partir de les 18.00 de la vesprada. Serà ja a partir de les 20.30h quan podrem escolar al grup Elua Duet, gaudir de les tapes de les Associacions i després ballar amb el dj local Blaky. Tant divendres com dissabte nit contarem amb un punt violeta per a la prevenció de la violència contra la dona, així com informar i recolzar a les dones sobre aquesta lacra i com es manifesta.

Les activitats continuen el dissabte de matí amb l’esmorzar a la carpa, l’obertura del Mercat Artesanal i els jocs de fusta, trenet i tallers per als més menuts. Abans de dinar podrem gaudir del contacontes i taller ‘La màgia de Noa salva el jardí’, conte editat per l’Associació Parkinson Gandia Safor . Els assistents rebran un exemplar per part de l’Ajuntament de Miramar. També tindrem a les 12.00h l’actuació de la Rondalla Agredolç a la Plaça Major.

I per la  vesprada, a les 17.30h, farem el segon passe del contacontes i  taller ‘La màgia de Noa salva el jardí’. A les 19.00h tindrem l’actuació més esperada, des d’escenaris de Nova York, Las Vegas o Chicago estarà a la Fira el mag internacional Jammes Garibo amb el seu espectacle d’il·lusionisme.

Al finalitzar continuem al sopar amenitzat amb el grup SIN COMENTARIOS i els clàssics del pop rock espanyol. A les 21.00h iniciarem la nit de tapes a la carpa, amb torrà, hamburgueses i coques de dacsa per part de les associacions. La discomòbil PROSONIK tancarà la nit.

I pel que fa al diumenge, tindrem esmorzar a la carpa a partir de les 9.00h i al C/ Marina Alta exposició de moros clàssiques i modernes i vehicles antics. A més, tindrem mercadet benèfic amb la participació de l’Associació Astea Safor, l’Associació Parkinson Gandia Safor, Associació Pel Teu Somriure i Alma de Acero.

A les 12.00h serà el torn de retrobar-nos amb la història i tradició de Miramar amb el teatre de carrer ‘EL SECRET DE TRES DEL DIABLE ÉS’. Al finalitzar dinarem a la carpa gastronòmica i per la vesprada tancarem la carpa amb l’espectacle infantil de màgia i humor LABORATORI MÀGIC, a les 18.00h.

“Totes les activitats han estat programades molt especialment per a la desena edició  de la nostra Fira, un cap de setmana on veïns i veïnes, amics i familiars ens retrobem a la carpa i fem honor al nostre himne, amb germanor i alegria, fem poble”, destaca Gregori.