Música, contacontes, ruta interpretativa i tallers per a celebrar els 20 anys de les Jornades Mediambientals

L’Ajuntament de Miramar celebra, del 19 al 22 d’abril de 2022, la XX edició de les Jornades Mediambientals amb activitats per a totes les edats.

“Amb la celebració de les Jornades volem impulsar l’educació ambiental, com un pilar fonamental per a la cura del medi ambient, des de l’educació però també des de l’entreteniment. Així, ens assegurem que des de ben xicotets/es tinguen les ferramentes per ser conscients de la importància de reciclar, reutilitzar i no malbaratar els recursos naturals”, assegura Òscar Orengo, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Miramar.

El dimarts 19 d’abril, aprofitant les vacances de pasqua, serà el primer dia d’activitats amb la posada dels dos bancs i la paperera realitzats amb els taps aportats pels veïns i veïnes de Miramar en la campanya ‘Anem a donar als teus taps una nova vida!’. A les 11 h tindrà lloc el primer taller de treballs manuals amb elements reciclats en el que els xiquets i xiquetes podran conéixer la fauna marina. I a la vesprada farem un clauer amb plàstic reciclat al Centre Social El Molí de la mà de Plàstic Preciós la Safor. Inscripcions a través de l’Ajuntament de Miramar.

El dimecres durem a terme una ruta interpretativa a través del Sender Blau de Miramar. Menuts i gran coneixerem la fauna i flora del nostre entorn natural i a més, durant el recorregut aprendre’m a manipular amb cura els ocells. A la vesprada, a les 17 h és el torn dels contacontes.

L’endemà, el dijous a les 11 h tindrem un altre taller, en aquesta ocasió al parc de la Natura, en un entorn únic. Allí observarem la biodiversitat i coneixerem els pol·linitzadors. A la vesprada, a les 17 h, ens endinsarem en el món de la impressió en 3D, però amb plàstic reciclat.

Finalment, el divendres 22 d’abril a les 12 h gaudirem de les arts escèniques i sonores amb Res-i-dual un espectacle acompanyat d’un taller de percussió participatiu. Per tancar les Jornades, a la vesprada a les 17 h, farem entrega d’un detall a les noves incorporacions al programa ‘Créixer Junts, Millor’.