El Consultori de Miramar alberga una consulta exclusiva de lactància materna del Departament de Salut de Gandia

FOTOS:
Departamento de Salud de Gandia GVA

Aquest nou servei està destinat a mares lactants i bebés que tinguen dificultats especials en el procés

Les instal·lacions del Consultori Auxiliar de Miramar han sigut les escollides, pel Departament de Salut de Gandia, per posar en marxa una consulta exclusiva de lactància materna amb l’objectiu d’atendre més específicament a les mares i bebés que opten per l’alimentació natural.

La consulta està situada en la primera planta de l’edifici, ampliada amb la finalitat d’oferir nous serveis com aquest, i l’atenen la pediatra Dra. Lucía Pascual Estruch i la infermera Miriam Peiró Crespo, totes dues amb reconeguda formació i experiència en aquest camp, i membres de la comissió de Lactància Materna del Departament, implicada en aquesta iniciativa.

“En tractar-se d’un procés natural, la lactància materna, per normal general, ha d’anar bé, però pot veure’s afectada per unes certes patologies que requereixen una atenció específica en tractar-se de casos més complexos”, explica la doctora Pascual.

D’aquesta manera, la consulta complementa el treball que, tant des d’Atenció Primària com des de l’Hospital, realitzen els professionals sanitaris per a instaurar la lactància, solucionar possibles problemes que puguen sorgir i promocionar-la per a prolongar-la en el temps. Són precisament els professionals sanitaris els qui des de les seues consultes d’Atenció Primària o des de l’hospital derivaran a les pacients a aquesta consulta específica en aquells casos que el requerisquen. Això permetrà prolongar la lactància materna a vegades en les quals, per no comptar amb aquest recurs i donar resposta a unes certes patologies de manera més concreta, la lactància podia fracassar.

“Des de l’Ajuntament de Miramar estem contents que la qualitat de les instal·lacions del nostre poble haja sigut el factor determinant per a poder oferir aquest servei sanitari ací. Així, complim amb la intenció de les obres d’ampliació de la primera planta del Consultori Auxiliar“, assegura Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar.