eBIBLIO

Què es eBiblio?

eBiblio Comunitat Valenciana és un servei de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana que fa possible la lectura de llibres electrònics a través d’Internet. eBiblio Comunitat Valenciana posa a disposició de la ciutadania una plataforma tecnològica que permet accedir al catàleg i demanar en préstec les principals novetats editorials en format digital per a poder-les llegir en diferents dispositius: taules tàctils, telèfons intel·ligents, ordinadors personals o lectors de llibres electrònics (e-readers).

El servei està disponible en l’adreça: comunitatvalenciana.ebiblio.es/

Com podeu ser usuaris d’eBiblio?

Pot fer ús d’eBiblio Comunitat Valenciana qualsevol persona que dispose de carnet d’usuari de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana.

Si no disposeu del carnet d’usuari, podeu dirigir-vos a la biblioteca pública més pròxima que forme part de la dita xarxa i sol·licitar-la.

Per a poder accedir a eBiblio Comunitat Valenciana, la vostra adreça de correu electrònic haurà de figurar entre les dades que inclogueu en la sol·licitud del carnet de la biblioteca.

La biblioteca pública vos proporcionarà una clau que utilitzareu com a contrasenya per a accedir a la plataforma de préstec de llibres electrònics.

Amb estes dades podreu accedir a la plataforma, començar a buscar en el catàleg de llibres i fer ús del seus servicis.

Com heu de demanar en préstec un llibre electrònic?

1. Inicieu la sessió en http://comunitatvalenciana.ebiblio.es amb les vostres dades d’accés: número d’usuari i contrasenya…

2. Accediu al catàleg: navegueu pel web i busqueu llibres de diferents maneres:

  • Buscador de la pàgina inicial: introduint paraules del títol, l’autor o l’ISBN
  • Per mitjà de les classificacions temàtiques i especials

3. Una vegada localitzat el llibre que vos interesse, accediu a la fitxa del llibre per a veure la informació sobre l’obra i la seua disponibilitat:

  • Disponibilitat inmediata
  • Disponibilitat sota reserva, podeu reservar-lo per a quan estiga disponible, i rebreu un correu electrònic quan ho estiga
  • NO disponible per al préstec, el llibre ha superat el nombre màxim de reserves i no admet més préstecs ni reserves.

Com podeu llegir els llibres electrònics en eBiblio?

eBiblio Comunitat Valenciana vos dóna l’opció de llegir els llibres prestats de diverses maneres:

  • En streaming, a través de qualsevol navegador connectat a Internet (ordinador, tauleta tàctil, telèfon intel·ligent)
  • En el núvol, amb les aplicacions de lectura disponibles per a iOS i Android. Estes aplicacions permeten la lectura del llibre en línia i fora de línia. Per a sincronitzar la vostra biblioteca necessitareu connexió a Internet, però no per a la lectura del llibre.
  • En ordinadors personals i lectors de llibres electrònics, per mitjà de la descàrrega del llibre amb el DRM d’Adobe.

El servei ha sigut promogut pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, i és gestionat per la Conselleria.