L’Ajuntament de Miramar finalitza les actuacions de l’estratègia Reacciona de la Diputació de València amb una subvenció de 89.392,23 €

L’Ajuntament de Miramar ha finalitzat la implantació de la primera fase dels comptadors de telelectura d’aigua potable a la platja de Miramar amb una inversió de 59.870,17 € finançada a través del Pla Estratègic contra el Canvi Climàtic de l’estratègia Reacciona de la Diputació de València. 

En total s’han renovat 420 comptadors de lectura d’aigua potable de diferents carrers de la platja de Miramar. La segona fase de la implantació es realitzarà al llarg de 2024 i suposarà la renovació a més de mig centenar més de comptadors. 

“La renovació dels comptadors d’aigua permet als propietaris de la platja fer una gestió de l’aigua molt més eficient sense que això supose cap desemborsament econòmic addicional per a les vivendes. A més, des de l’Ajuntament hem apostat per aquesta gran inversió perquè suposa millorar la vida dels nostres veïns, potenciar l’estalvi econòmic i a més de permetre’ns avançar en la consolidació de poble sostenible, implementant solucions que milloren el tracte amb el medi ambient i el consum racional i sostenible d’aquest bé tan escàs i preuat que és l’aigua potable”, assegura Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar.

Aquest projecte permet als veïns i veïnes de Miramar conéixer el seu consum diari (saber amb exactitud quant gasta per períodes mensuals, setmanals, diari o per hores), detectar una fugida d’aigua i fins i tot activar serveis d’alertes, a través de l’app Aguas Móvil, amb les possibles fuites en les instal·lacions interiors dels habitatges.

En concret, aquesta tecnologia de tele lectura suprimirà la lectura ordinària dels dispositius de manera que els nous comptadors emetran la informació de la seua lectura i les alarmes associades a la mateixa directament a l’empresa gestora mitjançant un sistema de comunicació. Això permetrà evitar molèsties als consumidors, eliminar la facturació estimada o reduir el període d’actuació davant un comptador avariat, entre altres millores.

Inversió en sostenibilitat 

Actualment totes les vivendes del casc urbà de Miramar ja tenen els comptadors d’aigua intel·ligents. En aquesta actuació realitzada en 2021 el consistori va invertir emés de 141.000 euros, finançats gràcies a una subvenció de la Diputació de València (89.999,99 €) i amb fons propis municipals (51.215,40 €).

Aigua potable 

Entre les actuacions executades a través del Pla Estratègic contra el Canvi Climàtic de l’estratègia Reacciona de la Diputació de València, l’Ajuntament de Miramar ha renovat la xarxa de subministrament d’aigua potable al C/la Vela, per a reduir les pèrdues d’aigua i incrementar el rendiment hidràulic com a mesura d’adaptació davant el canvi climàtic.

A més, al llarg de 2023 s’ha instal·lat cinc fonts d’aigua microfiltrada en els edificis públics del poble com són el centre social, l’oficina de Turisme, la Biblioteca, el Magatzem municipal i l’Ajuntament. “Les fonts d’aigua potable permeten a la gent poder accedir a l’aigua, fresca durant l’estiu, amb la possibilitat de reutilitzar la propia botella i no malbaratar amb gots de plàstic”, destaca l’alcaldessa.

En total, aquestes actuacions han suposat una inverció de 99.324,70 euros que ha estat subvencionada amb 89.392,23 € del Pla Estratègic contra el Canvi Climàtic de l’estratègia Reacciona de la Diputació de València.