Miramar, Bellreguard, Piles, Daimús i Guardamar donen llum verda al projecte de gestió dels javalins

Miramar, Bellreguard, Piles, Daimús i Guardamar ja han donat el primer pas per a controlar la proliferació dels javalins a La Safor. En concret, aquests cinc pobles han firmat aquest dijous 7 d’octubre el contracte amb l’empresa concessionària que s’encarregarà del control i gestió dels javalins entre els diferents termes municipals.

“Tots els representants municipals coincidim en el fet que el treball que hem començat a realitzar dona resposta a les peticions dels agricultors, que necessiten una solució per als problemes derivats de la presència massificada d’aquests animals en els cultius, així com a l’augment dels accidents de tràfic”, destaca Pilar Peiró Alcaldessa de Miramar.

La primera fase del control ja s’ha iniciat amb l’estudi de les zones més problemàtiques entre els municipis adherits, mitjançant el seguiment i observació del comportament animal sobre el terreny. El següent pas es donarà amb la informació extreta d’aquest seguiment. Així, s’instal·laran capturadores en les zones on existisquen una gran presència d’aquests animals. Aquestes gàbies-parany estan construïdes seguint la normativa de benestar animal, sent selectives i evitant que una vegada els animals estiguen en el seu interior puguen fer-se mal.

Després de la captura, s’elaborarà una anàlisi veterinària per a determinar la presència de diferents malalties infeccioses i es procedirà a la seua gestió atenen a nova normativa europea que determina la correcta gestió dels animals salvatges.