Miramar inverteix 17.600 euros en ajudes per a la vacunació infantil i el xec bebé

20181119-VACUNES1
L’Ajuntament de Miramar destina 17.600 euros en ajudes per a la vacunació infantil i la Natalitat en 2018. La Regidoria de Sanitat ha passat d’invertir 5.600 euros en 2017, per a la subvenció de vacunes, a pressupostar 17.600 euros aquest any. L’increment de 12.000 euros està destinat a la incorporació de les noves ajudes a la Natalitat, on l’Ajuntament costeja amb 500 euros les despeses de primera necessitat com roba, alimentació o mobiliari per als xiquets acabats de néixer, adoptats o acollits. Per a obtenir aquestes ajudes és imprescindible justificar les despeses, amb almenys un cinquanta per cent de les factures emeses en establiments locals.

Les ajudes a la vacunació cobreixen el cinquanta per cent del cost del RotaTeq, per a xiquets i xiquetes fins a 1 any, la vacuna contra el virus del papil·loma humà (VPH), per a les xiquetes entre 14 i 30 anys i del Bexsero (meningitis B) fins als 10 anys. Aquestes vacunes, que no estan incloses a la Seguretat Social, tenen un cost d’entre uns 65 i 175 euros per dosi. L’alcalde de Miramar, Asensio Llorca, destaca que “els pares han de fer un desemborsament superior als 1.300 euros, per administrar aquestes vacunes, recomanades per l’Associació Espanyola de Pediatria, ja que la Seguretat Social no les subvenciona”. Per aquesta raó, l’alcalde assenyala que “des de l’Ajuntament de Miramar vam posar en marxa el 2011 el nostre Programa Municipal d’Ajudes a la Vacunació, que hem anat ampliant i modificant durant els últims anys, per donar suport a les famílies del poble amb aquesta despesa tan elevada“.
La vacuna RotaTeq actua sobre el rotavirus, que provoca gastroenteritis aguda. El cost d’aquesta vacuna és de 210 euros. La vacuna contra el virus del papil·loma humà ofereix una protecció d’aproximadament el 80 per cent enfront de càncers invasors del coll uterí. La Seguretat Social cobreix únicament fins als 14 anys. L’Ajuntament de Miramar assumeix la subvenció del 50 per cent d’aquesta vacuna per a les dones d’entre 14 i 30 anys. Finalment, la vacuna contra la meningitis B, comercialment coneguda com a Bexsero, protegeix a les xiquetes i xiquets contra el meningococ, un bacteri causant d’infeccions poc freqüents però molt greus, com meningitis de grup B i sèpsia.

“Junt a les ajudes a la vacunació, el nou xec bebè beneficia a les famílies del nostre municipi davant les elevades despeses que suposa tindre un nou integrant en la família. A més, estes ajudes tenen un doble component beneficiós per al municipi, ja que el cinquanta per cent de l’import de l’ajuda ha de ser justificat a través de tiquets o factures de comerços locals”, exposa l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca.
Els impresos per requerir aquestes ajudes es poden aconseguir al mateix Ajuntament, a la pàgina web de l’Ajuntament i poden presentar-se a través de la Seu Electrònica, en el cas de la vacunació, o a les oficines municipals. El termini de presentació de les sol·licituds, per aquesta anualitat, acaba el 31 de desembre de 2018.

· Més informació sobre les ajudes a la vacunació

· Més informació sobre el xec bebé