Miramar completa el primer pagament del programa de gratuïtat de llibres de text XarxaLlibres

xarxa-llibres-2L’Ajuntament de Miramar ja ha completat el primer pagament de la totalitat de les beques del programa XarxaLlibres. En total han sigut 207 les ajudes concedides, per import de 100 euros cadascuna d’elles. Al final del curs i si complixen els requisits marcats per Conselleria, els alumnes rebran un segon pagament de 100 euros.

Tal com exposa l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca, “les beques concedides dins del programa Xarxa Llibres serveixen per a complementar el programa municipal de beques a l’estudi que vam posar en funcionament en 2011 i que ha suposat que en aquests cinc anys hàgem concedit un total d’1.104 ajudes als estudiants de Miramar de tots els nivells acadèmics, amb una inversió total superior als 103.000 euros”.

Cal recordar que les ajudes municipals als alumnes d’Educació Primària, Secundària i FP Bàsica van passar a estar incloses en el programa Xarxa Llibres que, d’aquesta forma, han passat a rebre les beques de fins a 200 euros finançades conjuntament per l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació. A més d’aquestes beques, “seguim atorgant les ajudes municipals als alumnes exclosos d’aquest programa, açò és, als d’Infantil, Batxillerat, FP de grau mitjà i superior i els universitaris. En aquest sentit, cal recordar que els alumnes d’Infantil han rebut una ajuda de 50 euros. Els de Batxillerat i FP de Grau Mitjà tenen una beca de 100 euros, mentre que els alumnes de FP de Grau Superior han rebut fins a 400 euros. Finalment, els estudiants universitaris són beneficiaris d’una ajuda municipal de fins a 800 euros. Així doncs, fins al moment hem concedit aquest curs un total de 183 ajudes municipals, per un import de més de 30.000 euros” conclou Asensio Llorca.