L’Ajuntament de Miramar torna a incrementar l’import de les beques als estudiants del municipi

L’Ajuntament de Miramar ja ha obert el termini de sol·licitud de les beques per al present curs, a les quals poden optar els estudiants de tots els nivells acadèmics que complisquen amb els requisits marcats en les bases de la convocatòria, disponibles en les oficines municipals i en la pàgina web municipal (www.ajumiramar.org). D’aquesta manera, els estudiants d’Educació Infantil i Primària rebran una ajuda de 35 euros, els estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, rebran una beca de 80 euros. Els estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior podran rebre una ajuda de 350 euros, mentre que els universitaris opten a una beca de 600 euros. “La principal novetat de les beques municipals per al present curs és que l’import de totes les ajudes s’ha incrementat per segon any consecutiu, en el cas dels estudiants universitaris fins al 37 per cent, amb l’objectiu d’oferir una ajuda econòmica als pares i mares dels joves estudiants del nostre municipi, ja que som plenament conscients del gran esforç que duen a terme per a proporcionar als seus fills la millor educació possible. En total i durant els quatre anys que portem atorgant aquestes ajudes, l’import de totes les beques s’ha incrementat entre un 27 i un 37 per cent”, exposa l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca.

L’Ajuntament de Miramar ofereix aquestes beques per quart any consecutiu. Des de la seua implantació, el Consistori miramarí ha invertit en aquest concepte més de 49.000 euros en només tres anys. “De fet, durant el passat curs acadèmic, un total de 213 alumnes de tots els nivells es van beneficiar d’aquestes beques. En aquests tres primers anys, ja hem concedit un total de 675 ajudes, una xifra que demostra l’èxit d’una iniciativa molt necessària tenint en compte la greu crisi que estem patint”, explica el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Miramar, Manuel Hidalgo.

El termini per a sol·licitar les ajudes conclou el pròxim 31 de desembre. Per la seua banda, l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca, explica que aquesta mesura “suposa culminar un dels compromisos que adquirírem per a la present legislatura. De cara al futur, el nostre objectiu serà seguir augmentant el nostre suport a les famílies del municipi, sempre dins de les nostres possibilitats. En aquest sentit, hi ha recalcar que els estudiants i les seues famílies estan sent injustament tractats per les administracions autonòmica i central. La reducció de les beques per part d’aquestes administracions, així com l’enduriment dels requisits per a accedir a elles i l’increment de les taxes estan posant en risc la trajectòria acadèmica de molts estudiants, sobretot universitaris. Aquesta situació és totalment inadmissible i per açò intentem ajudar en la mesura del possible als estudiants de Miramar i a les seues famílies. Per tot açò i, de cara al futur, ens estem plantejant la possibilitat de, a més d’aquestes ajudes directes, atorgar altres subvencions addicionals per als estudiants del municipi”.