L’Ajuntament de Miramar també subvenciona la vacuna contra la meningitis B

L’Ajuntament de Miramar ha incorporat la vacuna contra la meningitis B al seu Programa Municipal d’Ajudes a la Vacunació. D’aquesta manera, ja són quatre les vacunes subvencionades al 50 per cent per l’Ajuntament de Miramar: les vacunes contra el pneumococ (Prevenar), contra el rotavirus (RotaTeq), contra el virus del papil·loma humà (Cervarix o Gardasil) i, ara, la vacuna contra la meningitis B (Bexsero). Totes aquestes vacunes tenen en comú que la seua administració està recomanada pel Comitè Assessor de Vacunes, organisme depenent de l’Associació Espanyola de Pediatria, però no estan incloses per complet en la Seguretat Social. En concret, la vacuna Prevenar només està inclosa en el cas dels xiquets i xiquetes nascuts a partir de l’1 de gener de 2015. D’altra banda, la vacuna contra el virus del papil·loma humà sí està subvencionada a les dones fins als 14 anys d’edat. No obstant açò, en aquest cas el Comitè Assessor de Vacunes recomana la vacunació de totes les dones fins als 30 anys.

Tal com exposa l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca “el fet que la Seguretat Social no subvencione aquestes vacunes provoca que els pares i mares hagen de fer un desemborsament molt elevat, superior als 1.300 euros per xiquet o xiqueta, si desitgen administrar-los les vacunes recomanades per l’Associació Espanyola de Pediatria. Per això, des de l’Ajuntament de Miramar vam posar en marxa en 2011 el nostre Programa Municipal d’Ajudes a la Vacunació, que hem anat ampliant i modificant durant els últims anys. De fet, en 2011 subvencionàvem únicament la vacuna Prevenar i ara ja són un total de quatre la vacunes que financem al 50 per cent”.Des de l’any 2011 l’Ajuntament de Miramar ha subvencionat un total de 303 dosi de les diferents vacunes.

Cal recordar que la vacuna Prevenar protegeix als xiquets i xiquetes contra les malalties provocades per pneumococs, com la pneumònia o la meningitis, entre altres. La seua administració té un cost de 300 euros. En aquest cas, l’Ajuntament de Miramar aporta el 50 per cent del cost d’aquesta vacuna als xiquets i xiquetes nascuts abans de l’1 de gener de 2015, data en la qual aquesta vacuna passa a estar coberta íntegrament pel Sistema Nacional de Salut. Respecte a la vacuna RotaTeq, aquesta actua sobre el rotavirus, que provoca gastroenteritis aguda i és la principal causa d’ingrés hospitalari per diarrea aguda en el nostre país. La complicació més freqüent és la deshidratació. El cost d’aquesta vacuna és de 210 euros. D’altra banda, la vacuna contra el virus del papil·loma humà ofereix una protecció d’aproximadament el 80 per cent enfront de càncers invasors del coll uterí. Així doncs, l’Ajuntament de Miramar assumeix la subvenció del 50 per cent d’aquesta vacuna per a les dones d’entre 14 i 30 anys d’edat. Cal assenyalar que el cost d’aquesta vacuna és de 450 euros. Finalment, la vacuna contra la meningitis B, comercialment coneguda com Bexsero, protegeix als més xicotets contra el meningococ, un bacteri causant d’infeccions poc freqüents però molt greus, com a meningitis de grup B i sèpsia que poden deixar seqüeles importants i fins i tot conduir a la mort en aproximadament 1 de cada 10 casos. Aquesta vacuna té un cost total de 420 euros. “En tots els anteriors casos, l’Ajuntament de Miramar subvenciona el 50 per cent del cost del tractament, amb la finalitat d’ajudar a les famílies amb aquelles bovines l’administració de les quals recomanen els professionals sanitaris però que no estan incloses íntegrament en la Seguretat Social” conclou Asensio Llorca.

Ací podeu consultar el díptic del Programa Municipal d’Ajudes a la Vacunació