Inauguració de la Nova Biblioteca de Miramar

L’Ajuntament de Miramar inaugura la Nova Biblioteca el divendres 5 de novembre de 2021 a les 19.00 h de la vesprada en un acte obert a tota la població.

El nou edifici ha suposat una inversió de més de 435.000 euros, finançada amb més de 311.000 euros procedents de diferents subvencions de la Diputació de València i amb 124.000 euros de fons propis municipals.

“Es tracta de molt més que una biblioteca, ja que compta amb tres plantes dedicades a la cultura, l’estudi i l’ensenyament”, destaca Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar.

Així, en la planta baixa està l’espai principal de la Biblioteca, separat en diferents ambients: hi ha un espai de lectura amb més de 6.000 volums, una zona infantil totalment diferenciada per a realitzar conta contes, tallers de lectura, etcètera i un espai amb tres ordinadors de nova generació on els usuaris podran connectar-se, fer gestions o estudiar en línia. Pel que fa a la primera planta, hi ha dues zones diferenciades, una per a l’estudi i l’altra, separada en compartiments de vidre, està dedicada per a reunions o estudi en grup, així com per a la realització de cursos. I la tercera planta, completament diàfana, està pensada per a la realització d’exposicions, xarrades, presentacions de llibres, etcètera.

“Aquest nou edifici està pensat per concentrar en el centre històric, enclavament privilegiat del municipi, els serveis i activitats culturals amb l’Auditori, l’escola, la Casa de la Cultura i ara, la nova Biblioteca”, assegura l’alcaldessa.

“D’aquesta manera, fem de la nova Biblioteca un espai més accessible, molt més ampli i on poder gaudir de diverses activitats culturals alhora que ampliem els serveis, ja que les noves instal·lacions vénen acompanyades de l’ampliació de l’horari de la Biblioteca, perquè els estudiants puguen fer ús d’ella també durant alguns matins”, destaca l’alcaldessa.