L’Ajuntament de Miramar entrega els guardons de la XXVIII Edició dels Premis Plaerdemavida

Xiquets i xiquetes premiades de la
XXVIII Edició dels Premis de Narrativa Curta Infantil Plaerdemavida – Miramar 7 de maig de 2021

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Miramar ha entregat aquest divendres 7 de maig de 2021 els guardons de la XXVIII Edició dels Premis de Narrativa Curta Infantil Plaerdemavida.

Com cada any, més de 100 xiquets i xiquetes han participat en el concurs literari organitzat per la Regidoria de Cultura per a estudiants de primària i ESO de Miramar. “Aquest any, a diferència dels anteriors, els participants han rebut, prèviament a l’entrega dels guardons, un detall per haver participat, evitant fer un acte multitudinari a causa de la Covid-19”, assegura Susana Gilabert.

Els xicotets escriptors i escriptores han rebut aquest divendres el premi – una cistella de llibres-, en un acte respectant totes les mesures de seguretat davant la Covid-19. A més, les narracions guanyadores eixiran publicades al llibre de Festes i en una publicació especial que es realitza des de l’Ajuntament on es recullen totes les obres guanyadores dels últims deu anys. “Aquestes publicacions es reparteixen i també estan a la biblioteca Municipal per si algú vol rellegir les històries que escrivia quan era menut”, puntualitza la regidora.

Aquest any, com a novetat, s’hi ha introduït un premi especial per a la millor narració amb perspectiva de gènere. “Hem pensat que es tracta d’una forma diferent de tractar la igualtat, que els xiquets s’interessen per aquests temes i que sàpiguen des de xicotets que no importa ser home o dona per aconseguir allò que es proposen”, conclou Gilabert.

Així el resultat ha sigut millor de l’esperat i el jurat ho ha tingut difícil per escollir guanyadors. Els valors de l’amistat, l’amor, l’esforç o la valentia han emplenat els contes dels xiquets i xiquetes. Fil conductor d’històries molt boniques, tendres i també d’històries diferents, que s’allunyen dels tòpics.