L’Ajuntament signa un conveni amb el CDR per ampliar els projectes oferits a Miramar

L’Ajuntament de Miramar ha signat un conveni de col·laboració amb el Centre de Desenvolupament Rural La Safor (CDR) per ampliar els projectes conjunts de formació ocupacional, atenció als col·lectius en situació d’exclusió social, la inserció social i laboral, entre altres.

En els últims anys la col·laboració entre l’Ajuntament i aquesta entitat sense ànim de lucre ha anat creixent. Des del Taller de la Memòria, amb la participació d’una desena de persones grans del nostre poble, que ajuda a mantenir i recuperar la memòria a través de manualitats, exposicions, excursions i fotografia, fins als tallers d’inserció laboral per a dones o d’alfabetització digital. Així mateix, aquest conveni entre les dues entitats garanteix la continuïtat dels programes d’intervenció social, educatius i culturals que el CDR duu a terme al poble des de fa ja uns quants anys. 

Per una banda, amb aquest conveni, el consistori es compromet a aportar els recursos financers, material, tècnics i humans, en funció de les seues possibilitats, per a realizar activitats formatives i d’oci per a diferents col·lectius. Entre elles es troba el Programa de Sensibilitazció i concienciació sobre el despoblament i la necessitat d’emprenedoria. Una acció que permetrà la creació del Banc de Cases, Terres i negocis i desenvolupar tot el procés amb les tasques i/o itinerars amb les persones interessades de Miramar. A més, aquest conveni de col·laboració amplia el servei d’atenció urgent a les persones en situació d’exclusió i continua amb l’aposta per el programa d’envelliment actiu i saludable de Miramar 2023.

Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar: “La col·laboració entre les dos entitats ha sigut cada vegada més amplia en els últims anys. Així,  aquest col·lectiu compta amb programes dirigits a tota la població i especialment als col·lectius més desfavorits i en risc d’exclusió social, sent aquesta una preocupació del nostre Ajuntament. Per tant, pensem que és fonamental continuar treballant de la mà del CDR i els seus professionals”.