L’Ajuntament de Miramar incorpora una nova vacuna al programa d’ajudes locals

L’Ajuntament de Miramar continua apostant per les famílies del poble amb les ajudes a la vacunació i el xec bebé. Dues iniciatives que, sols en 2020, han ajudat a més d’una vintena de famílies de Miramar i que han suposat una inversió de 7.000 euros, procedents de fonts propis municipals.

Així, aquest any 2021, l’Ajuntament de Miramar implementa les ajudes amb la incorporació a la subvenció de la vacuna Nimenrix (meningitis A,C,W,Y), recomanada per l’Associació Espanyola de Pediatria en dues dosis, als 12 mesos d’edat i 12 anys, encara que sols aquesta última està inclosa en el calendari de vacunació.

En concret, les ajudes a la vacunació cobreixen el cinquanta per cent del cost de les vacunes recomanades per l’Associació Espanyola de Pediatria, però, que no estan incloses a la Seguretat Social. Aquestes vacunes tenen un cost d’entre uns 65 i 175 euros per dosi.

Quines són les vacunes subvencionades?

La vacuna RotaTeq o Rotarix, per a xiquets i xiquetes fins a 1 any, actua sobre el rotavirus, que provoca gastroenteritis aguda. El cost d’aquesta vacuna és de 210 euros. La vacuna contra el virus del papil·loma humà ofereix una protecció d’aproximadament el 80 per cent enfront de càncers invasors del coll uterí. La Seguretat Social cobreix únicament fins als 14 anys. L’Ajuntament de Miramar assumeix la subvenció del 50 per cent d’aquesta vacuna per a les dones d’entre 14 i 30 anys. La vacuna contra la meningitis B, comercialment coneguda com a Bexsero, protegeix a les xiquetes i xiquets contra el meningococ, un bacteri causant d’infeccions poc freqüents però molt greus, com meningitis de grup B i sèpsia. I aquest 2021 també la Nimenrix, amb un cost aproximat de 54 euros per dosi, efectiva contra el meningococ A,C,W,Y.

“Aquest any 2021 hem continuat apostant per les ajudes sanitàries a la vacunació, incorporant una nova vacuna recomanada pels pediatres i que no entra en la Seguretat Social. Amb aquesta mesura, any rere any l’Ajuntament ajuda amb el desemborsament del 50% d’aquestes vacunes que no entren en el sistema sanitari, però que són molt importants per la salut dels xiquets i xiquetes del nostre poble”, assegura Natalia Vila, regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Miramar.

Ajudes a la Natalitat

Les famílies de Miramar també compten amb les ajudes a la Natalitat, on l’Ajuntament costeja amb 500 euros les despeses de primera necessitat per als xiquets acabats de nàixer, adoptats o acollits. Per a obtenir aquestes ajudes és imprescindible justificar les despeses amb almenys un cinquanta per cent de les factures emeses en establiments locals.