La primera fase de la construcció del nou edifici polivalent de Miramar encara la recta final

EdificiServeisMiramar1Les obres de construcció del nou edifici polivalent de Miramar avancen a bon ritme. De fet, la primera fase, que ha suposat “l’enderrocament de la casa existent i la construcció de l’estructura de l’edifici, està molt avançada”, exposa l’alcalde de Miramar, Asensio Llorca. Esta fase suposa una inversió de més 210.000 euros, finançada amb recursos municipals i amb una ajuda de 101.000 euros procedent de la Diputació de València.
El nou edifici polivalent de Miramar està situat en el carrer Abadia, enfront de la peatonalizada plaça de l’Era, l’Auditori Municipal i el Centre Social l’Era, així com a escassos 50 metres del Consultori Mèdic, el CEIP Oliveretes i la Casa de la Cultura. “Esta nova infraestructura està situada, per tant, en un enclavament privilegiat del municipi, per la seua proximitat a diversos serveis públics. Així mateix, les obres de construcció d’este edifici permetran l’ampliació del carrer Teular, un dels dos vials cap als quals té façana”, explica Asensio Llorca.

Les obres de la primera fase han suposat l’enderrocament de l’habitatge existent en el solar i la construcció de l’estructura de l’edifici. Aquesta estructura ja està finalitzada i en breu començarà la construcció dels envans exteriors. L’edifici polivalent comptarà amb entrades des del carrer Abadia i des del carrer Teular. “Una vegada finalitzada la primera fase, posarem en marxa els tràmits per a licitar la següent fase, amb l’objectiu que el nou edifici puga estar en ús al més prompte possible”, exposa Llorca.

Esta nova infraestructura estarà destinada a diversos serveis municipals i albergarà en la seua planta baixa la nova Biblioteca Municipal de Miramar, que serà traslladada des de la seua actual ubicació, en el primer pis del Centre Social El Molí. “Esta actuació permetrà situar la Biblioteca en una zona més cèntrica i de pas per als alumnes del CEIP Oliveretes. Este nou edifici permetrà dur a terme les diverses activitats que ara es desenvolupen, com a tallers d’animació lectora, contacontes o xarrades, en unes instal·lacions més àmplies, així com incrementar el nombre d’activitats organitzades”, explica la regidora de Cultura, Pilar Peiró.

Finalment, les obres també suposaran la millora del trànsit rodat i per als vianants pel carrer Teular, ja que este vial serà ampliat. “En l’any 1994, quan vàrem obrir este carrer, no vam poder fer-lo tot l’ample que corresponia per les característiques de la casa que estava construïda en este solar. Després de l’enderrocament de l’habitatge, hem modificat el nou edifici i, d’esta manera, s’ha regularitzat l’amplària del vial”, conclou Asensio Llorca.

EdificiServeisMiramar2