Diumenge 1 de març: Miramar organitza les Jornades Gastronòmiques amb el polp farcit i la coca borratxa

L’Associació de Dones de Miramar, amb la col·laboració i patrocini de l’Ajuntament del municipi, ha organitzat per al diumenge dia 1 de març la desena edició de les Jornades Gastronòmiques. El plat protagonista d’aquest esdeveniment serà el polp farcit, una de les receptes més tradicionals i autòctones de la cuina miramarina. També es cuinarà un postre típic de Miramar com és la coca borratxa. Les Jornades Gastronòmiques compten amb la col·laboració de diverses empreses i comerços tant de Miramar com d’altres municipis.

L’objectiu de les Jornades Gastronòmiques, tal com indica la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Miramar, Maria Femenia,”és doble. D’una banda, volem donar a conèixer un plat exquisit elaborat a força de polp, arròs i verdures, entre altres ingredients, com és el polp farcit. Aquesta recepta, juntament amb la coca borratxa són plats típics de Miramar que hem aconseguit afegir a l’àmplia oferta turística del municipi, ja que la gastronomia és un element cada vegada més important per al turisme. D’altra banda, volem que les receptes del polp farcit i la coca borratxa no es perden i continuen de generació en generació. En aquest sentit, la gastronomia també és un patrimoni cultural dels pobles i volem que els més joves de Miramar coneguen i aprenguen a elaborar el polp farcit i la coca borratxa”.

Les Jornades Gastronòmiques es desenvoluparan en les instal·lacions del Palau Miramar. A les 14 hores tindrà lloc el menjar, en la qual es degustaran ambdues receptes. Prèviament, les integrants de l’ADOMAR s’hauran dividit en grups per a elaborar aquest plat. Cadascun dels grups prepararà una olla de polp farcit. Qualsevol persona que vulga acudir al menjar i provar aquests dos plats pot adquirir els tiquets en el Palau Miramar. Per a més informació es pot telefonar al 96 280 38 61 i al 677 47 17 57. Després del menjar s’ha organitzat un ball.