Miramar aplica nanotecnologia contra la Covid-19 als parcs infantils i bio saludables


L’Ajuntament de Miramar continua apostant per la desinfecció dels espais públics. En aquest cas aposta per l’aplicació de nanotecnologia en el mobiliari urbà dels parcs infantils i bio saludables, amb l’objectiu d’eliminar els virus i els bacteris que es queden en la superfície.

Concretament, el sistema consisteix en l’aplicació de pintura fotocatalítica, una substància capaç de mantenir la zona desinfectada en tot moment. L’aplicació d’aquesta pintura produeix fotocatàlisis, una reacció que converteix l’energia solar en energia química. D’aquesta manera dóna origen a reaccions tant d’oxidació com de reducció, promovent l’eliminació de la major part dels contaminants que es poden trobar a les ciutats. Així mateix, també és eficaç contra el 95,99% dels virus i bacteris.

Totes les zones recreatives del poble i la platja amb mobiliari d’ús freqüent: màquines bio saludables, jocs, gronxadors, tobogans i fins i tot el sòl de cautxú han estat impregnats en la nano pintura fotocatalítica SamrtAir, que funciona tant a la llum del sol com amb llum artificial. Tot això provoca que els microorganismes que entren en contacte amb la superfície es descomponguen, millorant la higiene i la seguretat de l’espai.

“Els treballs s’iniciaren el dimecres als parcs dels Quatre Vents, El Vaig moldre i la plaça de l’Ajuntament i en menys de 48 hores s’han pintat els més de 2.200 metres quadrats de superfície distribuïts entre tots els parcs del poble i la platja”, assegura Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar. “Tot això amb l’objectiu de crear espais capaços d’autodesinfectar-se, reduint el risc de contagi per virus i bacteris entre la ciutadania”, conclou Peiró.

A més de tot això, la nano pintura fotovoltaica també elimina la contaminació, descomponent les partícules de pol·lució i brutícia i oferint superfícies netejar i aire més pur. Un metre quadrat de SmartAir, segons explica el consistori, pot eliminar 0.071 grams de diòxid de nitrogen cada 12 hores al dia, set dies per setmana els 365 dies a l’any.

L’aplicació d’aquesta tecnologia ve de la mà de l’empresa valenciana Aralia Dinamic.