Miramar organitza activitats durant tot el mes de novembre ‘contra la violència de gènere’

La Regidoria d’igualtat de l’Ajuntament de Miramar ha programat activitats per a totes les edats al llarg del mes de novembre, amb motiu del 25N Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. 

Les reivindicaciones del 25 de novembre sempre han sigut una prioritat per a l’Ajuntament de Miramar amb diferents tipus d’actuacions, des de campanyes de video amb missatges de no discriminació que els propis veïns llançaven als homes, performance per a inaugurar la Fira de Sant Andreu o la realització de la mostra ‘Sabates Roges’ on el Parc de la Natura s’omplí dels noms de les dones assassinades a mans de les seues parelles. 

“Aquest any hem volgut traslladar les reivindicacions de forma transversal fins a diferents àmbits i edats, per a que la realitat sobre aquesta lacra aplegue a tots i a totes”, destaca Pili Mengual, regidoria d’igualtat de l’Ajuntament de Miramar. 

La programació repartida durant tot el mes de novembre es va iniciar amb un taller de curts contra la violència de gènere impartit per la cineasta Ruth Caudeli. A més, aquest taller s’ha convertit en un punt d’encontre intergeneracional on participen veïns i veïnes de diferents edats, des dels 8 fins als 60 anys. A través del muntatge i projecció dels curts es busca “reivindicar la importància del fet que tots i totes lluitem contra la violència, els abusos i les desigualtats que pateixen les dones”, destaca la regidora. La projecció dels curts es realitzarà el pròxim 2 de desembre a les 19:30 hores a l’auditori municipal de Miramar.

Taller de curts contra la violència de gènere impartit per Ruth Caudeli.

Per als més menuts s’ha programat un contacontes ‘La girafa Xufa: coeducar és aprendre en igualtat’ i un taller d’educació afectivo sexual amb l’alumnat de 5é i 6é de primària. A més, per a les joves des dels 10 anys hi ha programats dos cursos de defensa personal on es donaran les principals pautes per a defensar-se davant qualsevol tipus d’agressió.

A més, per a la Fira de Sant Andreu s’ha programat un Punt Violeta que estarà el dissabte 25 de Novembre donant informació des del Mercat Medieval amb una paradeta pel matí d’11h a 14h, com per la nit a la Carpa Gastronòmica de 00:00h a 03:00h.  Aquest punt no només serveix per a la prevenció de la violència contra la dona, sinó també per informar a les dones sobre aquesta lacra i com es manifesta i recolzar a aquelles que ho necessiten.

“En l’Ajuntament de Miramar estem molt preocupats per la xacra que suposa la violència de gènere, per això hem pensat que una forma de què el missatge aplegue millor és a través de diferents accions que engloben les diferents formes de violència contra les dones que hi ha, partint sempre de la base de la desigualtat i del masclisme”, assegura Pili Mengual, Regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Miramar.