Miramar celebra les Jornades Gastronòmiques amb un showcooking amb el xef d’Estrella Michelin José Manuel López 

El cuiner José Manuel López xef del restaurant amb Estrella Michelin i dos Sols Repsol, Peix i Brases (Dènia), realitzarà el showcooking de les XIX Jornades Gastronòmiques de Miramar de la Bossa de Polp, celebrades el pròxim diumenge 25 de febrer. 

Un matí dedicat a la cuina de la Bossa de Polp, el plat típic de Miramar, on a més de la demostració del cuiner, la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Miramar ha organitzat un concurs de cuina i un dinar al Centre Social El Molí amb la col·laboració de l’Associació de Dones de Miramar (Adomar).  

Pilar Peiró, alcaldessa de Miramar: “Aquestes jornades són un esdeveniment consolidat ja en Miramar i que serveix per a fer valdre la cuina local, el plat típic del nostre municipi, però que també fa patent la singularitat de la cuina a la comarca, sent una aportació gastronòmica de gran valor a la Safor i a tota la Comunitat Valenciana”.

Showcooking

La demostració de cuina començarà a les 11:30 h al Hall de l’Auditori on podrem conéixer els ingredients i com es cuina el plat típic de la Bossa de Polp. A més, el xef José Manuel López realitzarà una interpretació amb els ingredients tradicionals per crear un nou plat amb el seu segell.

Aquelles persones interessades en acudir al showcooking poden inscriure’s gratuitament a la Biblioteca de Miramar fins completar l’aforament. 

Dinar

El dinar de les Jornades Gastronòmiques de Miramar començarà a les 14h en el Centre Social El Molí. Els veïns i veïnes de Miramar s’organitzen per grup i cuinen les seus pròpies bosses, ja que aquest plat és molt laboriós i porta un temps llarg de cocció. Però,  tot aquell interessat pot apuntar-se amb un menú de 20€ amb entrants, plat principal (bossa de polp), postres, café i beguda. Les inscripcions estan obertes fins al 19 de febrer al telèfon 636 25 14 52. 

Concurs de cuina

Des de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Miramar s’impulsa la participació en les Jornades Gastronòmiques a través del concurs de cuina de la Bossa de Polp. Una prova que anima als veïns i veïnes a cuinar el plat típic del nostre poble i que fa més divertida la participació en el dinar. 

Aquest any les incripcions estan obertes a la Biblioteca per a grups de 8 persones. Hi ha tres premis, el primer és el Guardó Bossa de polp d’Or de Miramar, un val de 125 € per a utilitzar al comerç local de Miramar. Patrocinat per l’Ajuntament de Miramar. Aquest premi també serà reconegut al llibre de festes. El segon premi és una cistella de productes de la terra, patrocinada per ADOMAR. I el tercer premi és una mensualitat completa al C.E. “El Molí”.