La Ruta de la Salut arriba a Miramar el dimecres 3 d’octubre

ruta de la salutEl proper dimecres, dia 3 d’octubre, la Ruta de Salut visitarà el Centre Social El Molí, en horari de 17 a 20 hores. Cal recordar que la Ruta de la Salut és una iniciativa de la Diputació de València i de l’Hospital General Universitari de València que té com a finalitat millorar la salut de la població valenciana incrementant la prevenció de les malaties més habituals i millorant els coneixements en pràctiques saludables.

D’esta manera, la Ruta de la Salut oferirà xarrades, tallers i proves mèdiques gratuïtes per a tots els veïns i veïnes interessats, de 17 a 20 hores en la Sala Multiusos del Centre Social El Molí. Respecte a les proves mèdiques que es realitzaran, cal dir que es classifiquen en quatre estacions. L’estació de risc cardiovascular calcula el risc de patir alguna patologia relacionada amb el cor, es pren la tensió, glucèmia i es realitzen electrocardiogrames. L’estació de neumologia inclou espirometries i cooxímetries. A l’estació de nutrició es donen consells relacionats amb este tema i amb l’exercici físic, i es realitzen medicions de la massa corporal. Per últim, a l’estació d’osteoporosi es calcula la fractura òssia i s’ofereixen consells per previndre l’osteoporosi. El programa inclou, a més, una taula informativa sobre hàbits saludables.

Pel que fa a les xarrades oferides, giren al voltant de temes relacionats amb l’obesitat, la nutrició, l’exercici físic o la diabetis. També s’analitzen els factors de risc cardiovascular i com previndre un ictus o un infart. Les malalties respiratòries, l’apnea del somni, la grip i la vacunació són altres de les qüestions sobre les que parlaran els professionals de la Ruta de la Salut en la seua visita al Centre Social El Molí. Per últim, els assistents podran també conéixer un poc més sobre l’osteoporosi, l’artrosi i altres malalties reumatològiques i dels ossos.

Cal recordar que la Ruta de Salut ja va visitar el nostre poble en novembre de 2014